İngiltere'den, Belarus'a ek yaptırım sinyali!

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Belarus'un Ryanair'e ait bir yolcu uçağını "bomba ihbarı yapıldığı gerekçesiyle başkent Minsk'e indirmesi ve ardından uçakta bulunan Belaruslu muhalif bir gazeteciyi gözaltına alması" ile ilgili sorumlulara daha fazla yaptırım uygulanabileceğini bildirdi.

Bakan Raab, İngiltere Parlamentosunda, Atina-Vilnius seferini yapan bir yolcu uçağının "zorla" başkent Minsk'e indirilmesi ve uçakta bulunan Belaruslu muhalif bir gazetecinin "hileyle" gözaltına alınmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Söz konusu uçuşla ilgili tam olarak ne olup bittiğinin tüm ayrıntılarını acilen araştırdıklarını belirten Raab, bunun, "sivil havacılığa şok edici bir saldırı" ve "uluslararası hukuka yönelik bir saldırı" olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Raab, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün, bu olayı ayrıntılı ve titiz şekilde ele almak için acilen toplanması çağrısında bulunarak, "Minsk'teki rejim, uluslararası hukukun ciddi ihlali olan bu davranışın tam bir açıklamasını yapmalı. Lukaşenko rejiminin bu tür pervasız ve tehlikeli davranışlardan sorumlu tutulması gerekiyor." dedi.

İngiltere'nin, uluslararası ortaklarıyla ele alınabilecek potansiyel diplomatik seçenekleri araştırdığını söyleyen Raab, "Diplomatik yolun haricinde, müttefiklerimizle bu tuhaf davranıştan sorumlu olanlara daha fazla yaptırım uygulanmasını aktif olarak düşünüyor ve koordine ediyoruz." açıklamasında bulundu.

İngiltere'den, Belarus'a ek yaptırım sinyali! ile ilgili etiketler Arjantin İngiltere Belarus Yaptırım
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.