İngiltere'den Assange için karar çıktı: ABD'ye iade edilecek

ABD'nin gizli belgelerini yayınlayan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hakkında önemli bir karar çıktı. Britanya yüksek Mahkemesi, karar verdi. Assange'ın ABD'ye iadesine karar verdi.

ABD'nin iadesini talep ettiği WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange hakkında dikkat çeken bir karar çıktı İngiltere'deki Yüksek Mahkeme Assange'ın ABD'ye iadesinin önünü açan bir karara imza attı.

ABD makamları, İngiliz mahkemesinin Assange'ın 'İntihar riski' bulunduğu gerekçesiyle iadesine izin vermeyen kararına itirazı sonrası karar Yüksek Mahkeme'den geldi. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre, ABD makamlarının mahkemeye Assange'ın güvenliği konusunda güvence verdi. ABD'nin verdiği güvencelerin arasında Assange'ın özel idari tedbirlere tabi olmayacağı ve yüksek güvenlikli bir hapishanede tutulmayacağı gibi maddeler de yer aldı. Öte yandan ABD makamları Assange'ın akıl sağlığının iade süreci için yerinde olduğunu öne sürdü.

Julian Assange'ın avukatları ise ABD'nin verdiği güvencelerin 'belirsiz' olduğunu iddia etti. Assange'ın karara itiraz etmesi bekleniyor. Assange, Nisan 2019'dan beri Londra'daki yüksek güvenlikli Belmarsh Hapishanesi'nde tutuluyor.

 

İngiltere'den Assange için karar çıktı: ABD'ye iade edilecek ile ilgili etiketler ABD iade julian assange birtanya yüksek mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.