İngiltere'deki parti skandalında flaş gelişme: Johnson'ın katıldığı partiler sanılandan fazla

İngiltere'de koronavirüs karantinasının devam ettiği günlerde Başbakanlık ofisinde düzenlenen partilerin ortaya çıkması sonrası soruşturma sürüyor. Hazırlanan raporda Başbakan Boris Johnson'ın katıldığı başka partiler de oluğu ortaya çıktı. Söz konusu partilerin birinde Başbakan Johnson'ın konuşma yaptığı ve bazı katılanların sarhoş olduğu öğrenildi.

İngiltere'de karantina koşullarının devam ettiği günlerde Başbakanlık binasında düzenlenen partiler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Kıdemli memur Sue Gray'in hazırladığı raporda parti skandalına yeni zincirler eklendi. İngiliz basınında çıkan haberlere göre, ülkede karantia koşullarının sürdüğü günlerde Başbakanlık ofisinde yapılan başka partiler de ortaya çıktı. Söz konusu partilerden birinde Başbakan Johnson'ın konuşma yaptığı ve katılanlardan bazılarının aldıkları aşırı alkol nedeniyle sarhoş olduğu iddia edildi.

Parti skandalı hakkında hazılanan raporda, 17 Aralık 2020 tarihinde bir Başbakanlık yetkilisinin görevden ayrılması nedeniyle bir veda partisi verildiği belirtildi. Başbakan Johnson'ın partiye katıldığı ve bir konuşma yaptıktan sonra ayrıldığı öğrenildi.

Başbakanlık ise 17 Aralık'ta gerçekleşen partide Başbakan Johnson'ın da bulunduğu iddialarını reddetmedi.

İngiliz basınında çıkan bir başka habere göre, ise Başbakan Johnson, bir dönem danışmanlığını yaptığı Dominic Cummings'in görevden ayrılması sonrası verilen partiye de katıldığı ortaya çıktı. Raporda, söz konusu partiyle ilgili fazla bilgi verilmedi.

İngiliz polisi parti skandallarını soruşturmaya devam ederken Sue Gray'in raporundaki bir başka partinin de 18 Haziran 2020'de yapıldığı öğrenildi. Söz konusu partinin ABD'ye diplomatik görev için tayin edilen bir Başbakanlık görevlisi için yapıldığı belirtiliyor. 18 Haziran'da düzenlenen partinin Sue Gray'in raporunda önemli bir yer tuttuğu öğrenildi. Söz konusu partinin yapıldığı dönemde İngiltere'de iş haricinde iki ya da daha fazla kişinin kapalı mekanlarda bulunması yasaktı. Hükümet yetkilileri soruşturma devam ederken yorum yapmaktan kaçındı.

İngiltere Başbakanı Johnson, ortaya çıkan görüntüler için özür dilese de herangi bir ceza ihtimaline karşı mücadele edeceğini belirterek istifa etmeyi düşünmediğini söyledi. Parti skandalının ortaya çıkması sonrası İngiltere'de başta muhalefet olmak üzere basın ve kamuoyu Başbakan Johnson üzerinde büyük baskı kuruyor. Johnson'un bu baskılarla nasıl başa çıkacağı ise merakla bekleniyor.

SuperHaber Özel / Serkan Talan 

İngiltere'deki parti skandalında flaş gelişme: Johnson'ın katıldığı partiler sanılandan fazla ile ilgili etiketler Boris Johnson İngiltere Parti Karantina soruşturma başbakanlık
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.