İngiltere'deki bombalı saldırının faili ile ilgili şoke eden detay: Ülkede kalmak için din değiştirdi

İngiltere'nin Liverpool kentinde kadın hastalıkları konusunda hizmet veren Liverpool Women's Hospital'ın önünde patlayan bombanın yankıları sürüyor. Taksi şoförünün dikkati sayesinde birçok hayatın kurtarıldığı belirtilirken patlamada hayatını kaybeden saldırganla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Saldırının faili Emad Al-Swealmeen'in ülkedeki sığınmacı sistemini defalarca sömürdüğü ortaya çıktı. Öte yandan saldırganın ülkede kalabilmek için din değiştirdiği tespit edildi.

İngiltere'nin Liverpool kentinde geçtiğimiz günlerde herkesi şoke eden bir bombalı saldırı gerçekleşti. kentte kadın hastalıkları konusunda hizmet veren Liverpool Women's Hospital'ın yakınında bir takside patlama meydana geldi. İngiliz yetkililer olayın bir terör saldırısı olduğunu açıkladı. Öte yandan patlamanın meydana geldiği taksinin şoförünün büyük bir terör saldırısını önlediği belirtilerek kahraman ilan edildi. Taksi şoförünün şüpheli yolcuyu arabaya kilitledikten sonra araçtan kaçtığı ve arabanın alev topuna döndüğü anlar ise ülkede deprem etkisi yarattı.

İngiltere'deki bombalı saldırının faili ile ilgili şoke eden detay: Ülkede kalmak için din değiştirdi

EL YAPIMI BOMBA KULLANILDI

Kuzey Batı Terörle Mücadeleden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Russ Jackson, "Bu olayın motivasyonunun ne olduğu belli değil "diyerek şöyle devam etti: "Soruşturmamızın sonucu, saldırıda el yapımı bir patlayıcı kullanıldığı ve bunun taksideki yolcu tarafından yapıldığı yönünde."

Öte yandan ülkedeki terör seviyesi artırılarak yeni saldırıların olabileceği vurgulandı.

BOMBALI SALDIRGANIN FAİLİ SIĞINMACI SİSTEMİNİ SÖMÜRDÜ

Bombalı saldırının ardından soruşturma başlatan İngiliz polisi terör saldırısını düzenleyen ve olayda hayatını kaybeden saldırganın 32 yaşındaki Emad Al Swealmeen olduğunu açıkladı. Polis Şefi Andrew Meeks, Al Swealmeen'in kayıtlı olduğu adresin belirlendiğini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

İngiltere'deki bombalı saldırının faili ile ilgili şoke eden detay: Ülkede kalmak için din değiştirdi - Resim : 2

İNGİLTERE'DE KALMAK İÇİN DİN DEĞİŞTİRDİ

Saldırının faili Swealmeen ile ilgili ortaya çıkan bir ayrıntı ise İngiltere kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 2014 yılından yılında sığınmacı başvurusu yapan zanlının talebinin reddedildiği ve 2017'de Hıristiyan olmasının ardından sınır dışı edilmediği tespit edildi. Swealmeen'in başvurusunu defalarca temyize gönderdiği de ortaya çıkan başka bir ayrıntı oldu. Öte yandan bombalı saldırının failinin vaftiz edildikten bir süre sonra İslam'a döndüğü öğrenildi. Swealmeen'in İngiltere'ye gelmeden önce uzun süre Irak'ta yaşadığı ve aslen Ürdünlü olduğu iddia edildi.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİLDİ

İngiliz The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Swealmeen'i tanıyanlar onun akıl sağlığının yerinde olmadığını ve sığınmacı başvurusunun bu yüzde reddedilmesinin mümkün olduğunun altını çizdi. Swealmeen'in bir üst geçitte insanlara bıçak salladığı öğrenildi.

İNGİLİZ KAMUOYUNDA BÜYÜK TARTIŞMAYA NEDEN OLAN SIĞINMACI DETAYI

Emad Al-Swealmeen'in İngiltere'de kalmak için Hıristiyan olduğunun ortaya çıkması ülkedeki sığınmacı politikası tartışmasının fitilini ateşledi. Öte yandan durumun sadece Swealmeen'in ile sınırlı olmadığı ortaya çıkarken gözler İngiltere Kilisesi'ne çevrildi. Kilise, sadece göstermelik olarak Hıristiyan olanlara yardım etmekle suçlanıyor. Eski ve mevcut siyasetçiler, kilisenin bu tavrına tepki göstererek hükümetin sığınmacı kabulüne ilişkin düzenlemelerin değişmesi gerektiğini vurguluyor.

İngiltere'deki bombalı saldırının faili ile ilgili şoke eden detay: Ülkede kalmak için din değiştirdi ile ilgili etiketler İngiltere Liverpool Saldırı Sığınmacı Kilise Emad Al-Swealmeen hıristiyan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.