İngiltere'de yeni Covid-19 kararları! Karantina kaldırılıyor, PCR testi ücretli hale geliyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgını için alınan yeni kararları duyurdu. Buna göre; 24 Şubat’tan itibaren PCR testi pozitif çıkan kişiler de dahil olmak üzere ülkedeki tüm karantina önlemleri kaldırılacak. PCR testleri de ücretli hale getirilecek.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarası'nda yaptığı konuşmada, Covid-19 testi pozitif çıkan kişiler de dahil olmak üzere ülkedeki tüm karantina önlemlerinin 24 Şubat’tan itibaren kaldırılacağını duyurdu.

Başbakan Johnson, pandemi boyunca ücretsiz sunulan Covid-19 testlerinin de 1 Nisan'dan itibaren en yaşlılar ve savunmasız gruplar haricindeki kişilere ücretli olacağını ifade etti. Johnson, insanların isterlerse test satın almalarına olanak verilmesi için hükümetin perakendecilerle birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi.

Boris Johnson, Covid-19'un ortadan kaybolmayacağını ve kısıtlamaları kaldırmadan önce virüsün ortadan kalkmasını beklemenin yanlış bir yaklaşım olacağını belirterek, "Pandemi bitmedi ancak Omicron dalgasının zirvesini geçtik" diye konuştu.

"Covid-19 ile yaşama" stratejisini açıklayan Başbakan Johnson, "Aşı programı sayesinde artık büyük ölçüde hükümet kısıtlamalarından kişisel sorumluluğa geçebileceğiz" ifadelerini kullandı. Johnson, “Birbirimize karşı sorumluluk duygusuna güvenmemizin zamanı geldi. Aşılar ve tedaviler, ileriye dönük ilk savunma hattını oluşturacaktır" ifadelerini kullandı.

İngiltere'de yeni Covid-19 kararları! Karantina kaldırılıyor, PCR testi ücretli hale geliyor ile ilgili etiketler İngiltere Karantina PCRT testi covid-19 salgını
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.