İngiltere'de yabancı öğrenciler insan kaçakçılarının hedefi mi oldu? Ortadan kayboluyorlar

İngiltere'ye öğrenci viesi ile gelere çeşitli üniversitelerde okuyan çok sayıda öğrencinin ülkeye geldikten kısa bir süre sonra ortadan kaybolduğu öğrenildi. Yapılan araştırma sonucunda özellikle Hindistan'dan gelen öğrencilerin 24 saatlik vardiyalarla aralalıksız çalıştırıldıkları iddia edildi. Uzmanlar, üniversiteleri insan kaçakçılarına karşı uyardı.

İngiltere'ye öğrenci vizesi ile getirilen kişilerin kaybolması ve yüzlerce kilometre uzakta kötü koşullarda çalıştıkları tespit edildikten sonra üniversiteler insan kaçakçılığı konusunda alarma geçmeye çağrıldı. Yayımlanan bir raporda, öğrenci vizelerinin insan ticaretini kolaylaştırmak için kullanıldığı ve bu konuda dikkatli olunması gerektiği söylendi.

İngiltere'de emek sömürüsü için önde gelen istihbarat kurumu Gangmasters and Labor Abuse Authority tarafından yayımlanan bir rapora göre, Greenwich, Chester ve Teesside üniversitelerindeki Hintli öğrenciler İngiltere'ye geldikten kısa bir süre sonra derslere katılmayı bıraktılar.

ZORLA ÇALIŞTIRIYORLAR

Yapılan başka bir araştırmaya göre İngiltere'ye gelen öğrencilerin pasaportlarına el konulduğu tespit edildi. Hindistan'dan gelen ve çok az İngilizce konuştuğu bildirilen öğrencilerin, 24 saatlik vardiyalarda ara vermeden çalışmaya zorlandıkları ve yemek yiyemedikleri iddia edildi.

Londra merkezli bir yardım kuruluşu Focus on Labor Exploitation'da araştırma müdürü olan Meri Ahlberg, öğrenci vizesi alan kişilerin kötüye kullanılmasının İngiltere'de işgücü kıtlığı nedeniyle büyüyen bir endişe olduğunu söyledi.

İngiltere'de yabancı öğrenciler insan kaçakçılarının hedefi mi oldu? Ortadan kayboluyorlar ile ilgili etiketler İngiltere Öğrenci yabancı öğrenci insan kaçakçılığı çalıştırma
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.