İngiltere'de ortaya çıktı, 12 ülkeye yayıldı: Gizemli hastalık çocuklarda neden yayıldı?

İlk olarak İngiltere'de çıkan ve 12 ülkeye yayılan gizemli hepatit virüsü tedirginliğe neden oluyor. Uzmanlar, çocuklarda hastalığın görülmesinin nedenini koronavirüs karantinasına bağladı. Yetkililere göre çocukların büyüme çağında yaygın enfeksiyonlara maruz kalmadığı için şu an olası enfeksiyonlara karşı daha korunmasızlar.

İngiltere'de 5 Nisan'da görülmeye başlayan ve daha sonra Avrupa, Orta Doğu ve Amerika'da 11 ülkeye yayılan gizemli hepatit virüsü, oluşum nedeninin saptanamamasından ötürü Kovid-19'dan sonra yeni bir küresel salgın iddialarına konu oluyor.

Ülkede krizin büyümesi üzerine sağlık uzmanları 2 İngiliz çocuğun daha karaciğer nakline ihtiyaç duyduğunu ve düzinelercesinin de hasta olduğunu dile getirdi.

Bunun nedeni ise uzmanlara göre Kovid-19 karantinası. Yetkililere göre çocukların büyüme çağında yaygın enfeksiyonlara maruz kalmadığı için şu an olası enfeksiyonlara karşı daha korunmasızlar.

Uzmanlar ayrıca çocukların virüse daha duyarlı olmasının yanı sıra, zararlı patojenin bu süreçte rahatça dolaşım sağladığı için mutasyona uğradığını da düşünüyor. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı Enfeksiyonlar Direktörü Dr. Meera Chand, küçük çocukların virüsü yetişme sırasında maruz kalmadıkları için kaptığını söyledi. Vakaların çoğunda başta ishal ve mide bulantısı görülüyor. Sonra da 5 yaşıdnan küçüklede yaygın olarak sarılık görülüyor.

Gizemli virüs şimdiye kadar ABD, İrlanda, İspanya da dahil olmak üzere 12 ülkede görüldü. 1 çocuk hayatını kaybetti. 21 Nisan itibarıyla DSÖ'ye İngiltere'den 114, İspanya'dan 13, İsrail'den 12, ABD'den 9, Danimarka'dan 6, İrlanda'dan 2, Hollanda ve İtalya'dan 4'er, Norveç ile Fransa'dan 2'şer ve Belçika'dan 1 hepatit vakası rapor edildi.

Vakaların hiçbiri tipik A, B, C, D ve E virüsleri gibi seyretmiyor. Uzmanlar, bu gizemli hepatitin adenovirüs adı verilen bir virüs grubu ile bağlantılı olabileceğini düşünüyor. Bu virüs, hasta olan çocukların yüzde 75'inde bulundu.

İngiltere'de ortaya çıktı, 12 ülkeye yayıldı: Gizemli hastalık çocuklarda neden yayıldı? ile ilgili etiketler Çocuk İngiltere Karantina hepatit enfeksiyon
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.