Ülkenin yüzde 2'sinden fazlası Kovid!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede nüfusunun yüzde 2'sinden fazlasının Kovid-19 ile enfekte olduğunu açıkladı. Bugün açıklanan koronavirüs rakamları ülkede salgının ne kadar yayıldığını gözler önüne serdi. İngiltere'de son 24 saatte 60 bin 916 yeni vaka tespit edildi. Bu salgından bu yana en yüksek vaka sayısı.

İngiltere'de hızla yayılmaya devam eden ve mutasyona uğrayan koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle pandeminin başlamasından bu yana günlük vaka sayısında rekor artışlar yaşanıyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson Kovid-19 hakkında gerçekleştirdiği basın toplantısında, İngiltere nüfusunun yüzde 2'sinden fazlasının Kovid-19 ile enfekte olduğunu ve hastanelerdeki hasta sayısının Nisan ayındaki ilk rekora göre yüzde 40 daha fazla olduğunu belirtti.

1.3 MİLYONDAN FAZLA AŞILAMA

Başbakan Johnson, Kovid-19’un yeni mutasyonu ile mücadeleye devam edildiğine dikkat çekerek, şu ana kadar İngiltere'de 1 milyon 100 binden fazla insana aşı yapıldığını ve Birleşik Krallık genelinde ise bu rakamın toplamda 1 milyon 300 bin olduğunu aktardı. Johnson, öncelikle yaşlı ve savunmasız kişilerin aşılanması sağlanarak onlara "görünmez bir kalkan" oluşturmaya çalışıldığını ifade ederek, 2 ile 3 hafta içinde en savunmasız grupların yaklaşık 4'te 1'inin aşılanmasının sağlanacağını belirtti.

Ulusal Sağlık Servisi'nin (NHS) 15 Şubat'a kadar öncelikli gruptaki herkese aşı yapacağını aktaran Johnson, bu hedefe ulaşılmasına yardımcı olmak için aşılamaya destek sağlaması amacı ile 595 Sağlık Ocağından (GP) 180'inin bu hafta içinde aşılamalara başlayacağını ifade etti. Johnson, hafta sonuna kadar hastaneler de dahil olmak üzere bin farklı bölgede aşılama yapılacağına açıkladı.

SPOR SALONLARI AŞILAMA MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Johnson, önümüzdeki hafta stadyumlarda, spor salonlarında ve sergi merkezlerinde toplam 7 adet aşılama merkezinin açılacağını duyurdu.

GÜNLÜK VAKA SAYISI 60 BİNİ AŞTI

İngiltere'de, son 24 saatte 60 bin 916 yeni vakanın tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 2 milyon 774 bin 479'a ulaştı.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle son 24 saat içinde 830 kişi hayatını kaybederken, toplam can kaybı sayısı ise 76 bin 305'e yükseldi.

İngiltere'de bugün salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.

Ülkenin yüzde 2'sinden fazlası Kovid! ile ilgili etiketler İngiltere Rekor karar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.