İngiltere'de göçmen politikası çöktü: Difteri vakaları çıktı, şiddet artıyor

İngiltere'de göçmenlerin tutulduğu geçici barınma merkezinde yaşananlar ülkenin göçmen politikasının nasıl çöktüğünü gösterdi. Bir barınma merkezinde difteri vakalarına rastlanırken şiddet olayları yaşanması tartışmaları alevlendirdi. Söz konusu merkezde kapasitenin çok üzerinde göçmen barındırıldığı gelen haberler arasında yer alıyor.

Son aylarda özellikle siyasi krizler ve hükümet değişimleriyle dünya gündeminde yer alan İngiltere'de göçmen skandalı yaşanıyor. Ülkeye gelen çok sayıda göçmenin tutulduğu geçici barınma merkezlerinde kapasitenin çok üzerinde kişi barındırılırken, göçmenler arasında şiddet olaylarının yaşanması tartışmaları alevlendirdi. Öte yandan bir geçici barınma merkezinde difteri vakalarına rastlandı.

İngiltere'de göçmen politikası çöktü: Difteri vakaları çıktı, şiddet artıyor

İngiltere'de sığınmacı politikası yaz aylarında ülkeye gelen rekor sayıda göçmenle birlikte adeta çıkmaza girdi. Göçmenlerin tutulduğu geçici barınma merkezlerinde yaşananlar hükümete olan tepkileri artırdı. İngiltere'nin Kent bölgesinde bulunan Manston kentindeki barınma merkezinde göçmenlerin birlerine şiddet uyguladığı ortaya çıktı. Sığınmacı taleplerini bekleyen göçmenlerin sayısı her geçen gün artarken barınma merkezinde normal kapasitesinin 3 katı göçmen bulunuyor.

İngiltere'de göçmen politikası çöktü: Difteri vakaları çıktı, şiddet artıyor - Resim : 2

Eski bir hava üssünün bulunduğu yerde kurulan barınma merkezinde yapılan araştırmalara göre başvurularına cevap bekleyen göçmenler bürokrasinin uzun sürmesi nedeniyle yaklaşık 3 gün beklemek zorunda kalıyor. Geçen pazar günü Dover'da bulunan bir göçmen merkezine düzenlenen saldırı sonrası bölgede kalanlar da Manston'daki merkeze nakledildi. Bu durum merkezdeki göçmenlerin sayısının daha da artmasına neden oldu.

İngiltere'de göçmen politikası çöktü: Difteri vakaları çıktı, şiddet artıyor - Resim : 3

ŞİDDET OLAYLARI ARTTI, DİFTERİ VAKALARINA RASTLANDI

Göçmen politikasının adeta çöktüğü İngiltere'de geçici barınma merkezlerinde kalan göçmenlerin kendi aralarında yaşanan şiddet olayları tartışmaların alevlenmesine neden oldu. Yapılan incelemelerde şiddet olaylarını özellikle Arnavutluk'tan gelenlerin körüklediği öğrenildi. Göçmenlerin, kendi imkanları ile kesici ve delici aletler yaparak birbirlerine saldırdığı belirtiyor.

Muhalefet partileri, geçici barınma merkezlerinde oldukça az sayıda ve eğitimsiz personelin görev yaptığını belirterek hükümetin yeterince önlem almadığının altını çizdi. İngiliz hükümeti ise söz konusu merkezlerde yeterli ve eğitimli personel olduğunu belirtiyor.

İngiltere'de göçmen politikası çöktü: Difteri vakaları çıktı, şiddet artıyor - Resim : 4

Geçici barınma merkezlerindeki tek sorunun şiddet olmadığı öğrenildi. Sendikalar, barınma merkezlerinde difteri vakalarına rastlandığını belirterek yetkilileri önlem almaya çağırdı.

İngiltere'nin göçmen politikasındaki büyük çöküşün faturası henüz yeni Başbakan Rishi Sunak'a yansımadı. Ancak Sunak'ın yeni hükümetinin soruna karşı nasıl bir önlem getireceği ülkede merakla takip edilecek.

SuperHaber Özel / Serkan Talan

İngiltere'de göçmen politikası çöktü: Difteri vakaları çıktı, şiddet artıyor ile ilgili etiketler İngiltere göçmen Şiddet
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.