İngiltere'de Ebola benzeri virüs paniği! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı vaka tespit edildi

Tüm dünya Covid-19 salgınıyla mücadeleye devam ederken, İngiltere'de tespit edilen bir virüs panik yarattı. Ülkede Ebola’ya benzetilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı bir vaka tespit edildi.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı, İngiltere’de Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakası tespit edildiğini duyurdu. Vakanın Orta Asya’dan seyahat eden bir kadında teşhis edildiği bilgisi de paylaşıldı. Hasta kadın şu an Londra’daki Royal Free Hastanesinde tedavi görüyor. Hastayı tedavi eden doktor, yüksek izolasyon ünitesinde tutulduğunu ve bir süre daha karantinasının devam edeceğini açıkladı.

Sözcü'nün haberine göre; İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı Baş Tıbbi Danışmanı Dr. Susan Hopkins, Kırım-Kongo kanamalı ateşinin, hastalığın endemik olduğu ülkelerde genellikle kene ısırması yoluyla yayıldığının, insanlar arasında kolayca yayılmadığını” vurguladı. Hopkins, "Enfeksiyonları teyit edilmeden önce vakayla yakın temasta bulunan bireylerle temasa geçmek, gerektiğinde onların durumuyla ilgilenmek ve tavsiyelerde bulunmak için çalışıyoruz.” dedi.

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi genellikle keneler veya çiftlik hayvanları tarafından bulaşan viral bir hastalık olarak biliniyor. Hastalık hayvanlarda belirti göstermediği için de yayılması daha kolay olabiliyor. Kırım Kongo hastalığı nedeniyle ölüm ile ilgili verilerde yüzde 40'a kadar çıkan oranlar bildirildiği için hastalığın yeniden ortaya çıkması ‘tedirgin edici’ olarak yorumlandı. Oldukça tehlikeli ve öldürücü bir Virüs olan Kırım Kongo virüsü, Ebola'ya da benzetiliyor.

 

İngiltere'de Ebola benzeri virüs paniği! Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü kaynaklı vaka tespit edildi ile ilgili etiketler İngiltere kırım kongo kanamalı ateşi ebola benzeri virüs
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.