İngiltere'de aşı kaosu! Hastanelerde uzun kuyruklar var, aşı stokları bitti

İngiltere'de Omicron varyantının artması sonrası Başbakan Boris Johnson'ın aşı çağrısı büyük kaosa neden oldu. Milyonlarca kişi aşı olmak için randevu alırken doktorlar stokların tükendiğine dikkat çekti. Sağlık yetkilileri, hükümetin günlük bir milyon doz aşı hedefine ulaşılmasının çok zor olduğunun altını çizdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Omicron varyantına karşı 31 Aralık'a kadar 18 yaş üstü herkesin 3. doz koronavirüs aşısı yaptırması için yaptığı çağrı sonrası büyük kaos yaşanıyor. Aşı olmak için 4.4 milyon kişi randevu alırken, doktorlar ise stoklarda yeterli miktarda aşının olmadığına dikkat çekti. Öte yandan aşı merkezlerinde ve hastanelerdeki uzun kuyruklar dikkat çekti.

İngiltere'de milyonlarca vatandaşın randevu almak için büyük çaba harcadığı Ulusal Sağlık Sistemi'nin veri tabanı çökerken yetkililer dün akşam saat 20.00 itibariyle 545 bin randevunun güvenceye alındığını açıkladı.

DOKTORLAR 'STOKLAR BİTTİ' DEDİ

Salgında vaka sayısındaki artış ve Omicron varyantının yayılması ile birlikte yüz binlerce kişi hastanelere ve aşı merkezlerine akın etti. Bir çok yerde oluşan uzun kuyruklar dikkat çekerken doktorlar ise aşı stoklarının bittiğini ve 24 saat içinde acilen aşıya ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Başbakan Yardımcısı Dominic Raab aşı tedarikindeki sorunları doğrulayarak teslimatların gerçekleşmesinin birkaç günü bulabileceğini söyledi.

200 BİN CİVARINDA AKTİF OMİCRON VAKASI OLABİLİR

İngiliz bilim insanları Omicron vakasının yaygınlaşması sonrası aktif 200 bin vakanın olabileceğini belirtiyor. Ulusal Sağlık Sistemi yetkilileri Başbakan Boris Johnson'ı 31 Aralık olarak gösterdiği tarihin başarılı olamayacağı konusunda uyardı. Başbakan Johnson, günde bir milyon doz aşı yapılması sözü verilmesine rağmen ülkede günde yapılan aşı miktarı 850 bin dozu hiçbir zaman geçmedi. Sağlık yetkilileri bu rakama ulaşılmasının oldukça zor olduğunun altını çiziyor. Ülkede 3. doz aşı yaptırmayanların sayısının 18 milyonu bulduğu öğrenildi.

 

İngiltere'de aşı kaosu! Hastanelerde uzun kuyruklar var, aşı stokları bitti ile ilgili etiketler İngiltere Hastane aşı kuyruk omicron varyantı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.