İngiltere'de asgari ücret ne kadar 2023?

2023 yılına girmemize çok kısa bir süre kaldı. Türkiye dışında, diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Asgari ücret miktarının en çok merak edildiği ülkelerin başında da İngiltere geliyor. Peki, İngiltere asgari ücret ne kadar 2023? Ayrıntılar haberimizde...

Her yıl pek çok kişinin turistik, eğitim veya göç amacıyla gittiği İngiltere'de aylık asgari ücret tutarının ne kadar olduğu merakla araştırılıyor. Diğer taraftan, İngiltere'de bölgeden bölgeye değişen ev, araba, yiyecek, yakıt ve alkol fiyatları da araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, İngiltere'de asgari ücret ne kadar 2023? Detaylar haberimizde...

İngiltere'de asgari ücret ne kadar 2023?

İNGİLTERE'DE ASGARİ ÜCRET NE KADAR? 

İngiltere asgari ücret her yıl nisan ayında belirleniyor. 1 Nisan 2022'den itibaren İngiltere’de Asgari Ücret saatlik 9,50 Sterlin'e yükseldi. Bu tam zamanlı bir işçinin yılda 1.000 Sterlin fazla kazanması demektir.

İngiltere’de Ulusal Asgari Ücret, 23 yaşın altındaki işçilerin hak sahibi olduğu ücrete denilir. İngiltere'deki asgari ücret 2020'de dünyanın en yüksek 7. asgari ücreti olarak kabul edildi.

İNGİLTERE'DE KİRA FİYATLARI NE KADAR?

İngiltere'de yaşamayı ve burada kirada oturmayı düşünüyorsanız, ortalama bir ev için ödeyeceğiniz kira 2500 pound civarıdır. Müstakil evlerde kiralar biraz daha pahalıyken, apartman dairelerinde oturmak isteyen kişiler ortalama 1500 pound civarında kira ödemek durumunda kalabilirler.

İNGİLTERE'DE ET (YİYECEK) FİYATLARI NE KADAR?

Yiyecek fiyatlarının bölgeden bölgeye değiştiği ancak genel olarak çok pahalı olmadığı bilinen İngiltere'de et fiyatları ortalama olarak, 5-12 pound arasında değişikliği göstermektedir. 

İNGİLTERE'DE OKUL FİYATLARI NE KADAR?

İngiltere üniversiteleri senelik 10.000-32.000 pound aralığındadır. Bölüm, okul, burs, indirim ve okulun bulunduğu şehre göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

İNGİLTERE'DE YAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Geçtiğimiz aylarda İngiliz araç sigorta şirketi RAC tarafından yapılan açıklamada, ülkede ortalama benzin pompa fiyatının litre başına 1,42 sterlinle rekor seviyeye yükseldiği belirtilmişti.

İNGİLTERE'DE ALKOL FİYATLARI NE KADAR?

İngiltere'de bira fiyatları 2-5 pound arasında değişmektedir. Diğer taraftan, orta sınıf bir şişe şarap 15 pound civarında satılmaktadır.

İNGİLTERE'DE ARABA FİYATLARI NE KADAR?

İngiltere'de ikinci el araba fiyatları 5-50 bin pounda kadar çıkabilmektedir. İngiltere'de ikini el 2017 Nissan marka aracı 20 bin pounda alabilmeniz mümkün.

İngiltere'de asgari ücret ne kadar 2023? ile ilgili etiketler Sterlin İngiltere asgari ücret
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.