İngiltere'de artan enerji fiyatları okulları vuruyor: Öğrenciler okulda mont giyecek

İngiltere'de artan enerji maliyetleri ve rekor enflasyonun neden olduğu kriz devam ediyor. Ülkede enerji tasarrufu için farklı çözüm yolları aranırken okullarda sıkıntı giderek artıyor. Önerler arasında öğrencilerin sınıflarda mont giymek zorunda kalabileceği de yer alıyor.

İngiltere'de ve Avrupa'nın birçok bölgesinde etkisini gösteren enerji krizi, kış aylarına girilirken daha da belirgin olmaya başladı. İngiltere'de son yılların en yüksek seyreden enerji fiyatları okullarda da öğretmen ve öğrencilere sıkıntı yaratıyor.

Oxford ve Abingdon'daki 8 okuldan sorumlu Vale Academy Trust'ın Yönetim Kurulu Başkanı Richard Evans, BBC'ye yaptığı açıklamada, artan enflasyon, personelin maaş artışları ve ısınma maliyetleriyle mücadele ettiklerini anlattı.

Artan yaşam maliyetlerinin bazı okullardaki personel ve öğrencileri "öğretim ve ısınma" arasında seçimle karşı karşıya bıraktığını söyleyen Evans, enerji faturalarının 4 katına çıktığını ve bu durumun okullarda bütçe açığına yol açtığını belirtti.

Evans, "Vatandaş olarak henüz ne yapmamız gerektiğine karar vermedik, ancak Kovid-19 salgını döneminde yaptığımız gibi çocuklardan sınıflarda da montlarını giymelerini istemek zorunda kalabiliriz." ifadelerini kullandı.

Evans, her ilkokulun ısınma ve personel giderlerinde 40 bin sterlin artışla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, her bir ortaokul için ise bu rakamın personel sayısına bağlı olarak yaklaşık 300 bin sterlin olduğunu aktardı.

Okul bütçelerinin nisanda belirlendiğini ve bu nedenle yüzde 11,1 olarak açıklanan rekor enflasyonun dikkate alınmadığını anlatan Evans, "Özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklarımızın sayısı giderek artıyor ve onların desteklenmesi gerekiyor. Bu nedenle daha fazla personel istihdam etmemiz gerekiyor, böylelikle maliyetler de artıyor." açıklamasında bulundu.

İNGİLTERE'DE ENFALSYON REKOR KIRDI

İngiltere'de enflasyon, özellikle enerji ve gıda fiyatları öncülüğünde yükselişini sürdürerek ekimde yıllık yüzde 11,1 ile 41 yılın zirvesine çıktı.

Enflasyonun 41 yılın en yüksek seviyesinde olduğu ülkede, son 70 yılda yüzde 10 seviyesinin üstü sadece 6 kez görüldü.

 

İngiltere'de artan enerji fiyatları okulları vuruyor: Öğrenciler okulda mont giyecek ile ilgili etiketler İngiltere Okul enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.