İngiltere'de 5G şebekelerine saldırılar sürüyor!

Son dönemde Koronavirüs'ün 5G şebekeleri üzerinden yayıldığı iddialarının ardından İngiltere'de bir çok şebeke saldırıya uğrayarak ateşe verildi. Birçok operatör konuyla ilgili açıklama yaparken Vodafone CEO'su bu durumu 'ulusal güvenlik meselesi' olarak değerlendiriyor.

İngiltere'deki bazı kişiler, koronavirüsün 5G baz istasyonlarından yayıldığını düşünüyor. Bu komplo teorileri de doğal olarak pandemi sırasında baz istasyonlarının hedef alınmasına neden oluyor. BBC raporlarına göre söylentinin alevlenmesiyle birlikte 24 saat içinde 4 farklı noktadaki 5G kulesi yakıldı.

Özellikle sosyal ağlarda yayılan söylentiler, şebekelerin alevler içinde kalmasında baş rolü oynuyor.

Söylentiler daha çok Facebook ve Nextdoor gibi sosyal ağlarda hızlıca yayılıyor. EE, o2, Three ve Vodafone'un yaptığı ortak açıklamada ise şu ayrıntılar yer alıyor:

''Bu iddialar sadece temelsiz değil; hizmetlerimizin devamlılığı ve işletmeler için de zararlı. Ayrıca mühendislerimizin ağ bakımlarını yapmasına engel oluyorlar.İngiltere'deki tüm ana ağlarda insanları çevrimiçi dezenformasyonun yayılmasını durdurmaya ve ağları korumaya yardımcı olmak için çalışmalar yapılıyor.''

İngiltere Kültür Sekreteri OliverDowden, sorunu tartışmak için bu hafta bir dizi teknoloji şirketinin temsilcileriyle sanal toplantılar yapmayı planlyıor. YouTube, hafta sonu 5G'nin koronavirüsyayılmasını hızlandırdığı yönünde bilgiler içeren videoları kaldırdığını duyurdu.

Vodafone CEO'su Nick Jeffery, saldırıları 'ulusal güvenlik meselesi' olarak değerlendiriyor. 5G teknolojisi, mümkün olan en kısa tanımıyla 'beşinci nesil hücresel ağ' anlamına geliyor. Mobil teknolojilerin bir sonraki adımı olarak görülen bu sistem, gelecek nesil telefon ve tabletlerde temelde en 'daha hızlı internet' vadediyor. Bu yüksek hızlı internet aslında 3G ve şu an kullandığımız 4G bağlantılarına oranla ciddi bir hız farkı oluşmasını sağlıyor.

İngiltere'de 5G şebekelerine saldırılar sürüyor! ile ilgili etiketler İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.