İngiltere TikTok’a dava açtı

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok’a, İngiltere’de ‘çocukların verilerini izinsiz yaydığı’ gerekçesiyle dava açıldı.

Dünya genelinde 689 milyon aktif kullanıcısı olduğu ifade edilen sosyal medya uygulaması TikTok’a, İngiltere’de 13 yaş altı çocukların verilerini izinsiz yaydığı gerekçesiyle dava açıldı. İngiliz medyası, kanunlara aykırı olmasına rağmen 13 yaş altı 3,5 milyon çocuğun aktif olarak uygulamayı kullandığını duyurdu.

ABD’DE PARA CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

TikTok uygulamasına, benzer suçlamalarla 2019’da ABD’de de dava açılmış ve şirket, 5.7 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Uygulama, şimdi yine aynı suçtan İngiltere’de yargılanacak ve şirkete yine yüklü bir para cezası uygulanması bekleniyor.

İngiltere TikTok’a dava açtı

PAKİSTAN YASAKLANDI

Pakistan’da mahkeme, "toplumda müstehcenliği yaydığı" gerekçesiyle sosyal medya uygulaması TikTok'un yasaklanmasına karar verdi. Peşaver Yüksek Mahkemesinde, Pakistanlı yurttaşın TikTok'a karşı açtığı dava görüşüldü.

Pakistan Telekomünikasyon Ajansı (PTA) yetkililerinin de yer aldığı duruşmada, Hakim Kayser Raşid Han, TikTok'un "ülkenin kültürel değerlerine karşı müstehcenliği yaydığına" karar vererek, uygulamaya yüklenen videoların Pakistan toplumu için "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

 

İngiltere TikTok’a dava açtı ile ilgili etiketler TikTok tiktok ingiltere yasaklandı dava açtı tiktok izinsiz paylaştı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.