İngiltere, Rusya'ya yönelik yaptırımları duyurdu: 5 banka listede

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'ya yönelik yaptırımları açıkladı. Johnson, 5 Rus bankasının yaptırım kapsamına alındığını duyurdu. Johnson, "Durum daha da tırmanırsa, ABD ve Avrupa Birliği ile birlikte konuşlandırılmak üzere daha fazla yaptırım hazırlayacağız" dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'daki ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararı sonrası uygulamaya koyacakları yeni yaptırımları açıkladı. Johnson yaptığı açıklamada Ukrayna'da 44 milyon kişinin savaş riskiyle karşı karşıya kaldığını belirterek İngiliz hükümetinin krize barışçıl yollarla çözüm bulmaya çalıştığını söyledi. İngiltere'nin Kiev yönetimine 500 milyon dolara kadar finansman garantisi sunacağının altını çizen Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'ye destek güvencesi verdiğini vurguladı.

HANGİ BANKALARA VE KİŞİLERE YAPTIRIM UYGULANACAK?

İngiltere Başbakanı Johnson, 5 Rus Bankası ve 3 Rus yetkilinin İngiltere'deki varlıklarının dondurulacağını ve bu kişilerin Birleşik Krallık'a girişlerinin yasaklanacağını açıkladı. Johnson'ın yaptğı açıklamaya göre Yaptırım uygulanacak Rus bankaları Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank Black Sea Bank oldu. Yaptırım uygulanacak kişiler ise Gennady Timchenko, Boris Rotenberg ve Igor Rotenberg olarak belirlendi. İngiltere Başbakanı Jonnson, hakkında yaptırım kararı alınan kişilerin İngiltere'deki kuruluşlarla bir ilişkisi olmasının ise yasaklanacağını bildirdi.

"BU DAHA BAŞLANGIÇ"

Söz konusu yaptırım kararının başlangıç olacağının altını çizen Johnson, "Durum daha da tırmanırsa, ABD ve Avrupa Birliği ile birlikte konuşlandırılmak üzere daha fazla yaptırım hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

İngiltere, Rusya'ya yönelik yaptırımları duyurdu: 5 banka listede ile ilgili etiketler İngiltere Rusya Yaptırım Banka
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.