İngiltere Premier Lig 19. hafta maçları ertelendi mi? İşte kritik toplantıda son karar!

İngiltere'de artışa geçen koronavirüs vakaları sonrasında ertelenen 6 maçın ardından kritik bir toplantı kararı alındı. Takımların nezdinde gerçekleşen olan toplantıda, İngiltere Premier Lig'de 19. hafta maçlarının 1 hafta ertelenmesi gündeme gelecek.

İngiltere Premier Lig’de kulüpler bugün bir araya gelerek kritik toplantıda bazı kararlar alacak. İngiltere'de artışa geçen koronavirüs vakaları futbolu etkilerken bu hafta oynanması gereken 18. hafta maçlarından 6'sı, takımlardaki yüksek sayıda pozitif vaka nedeniyle ertelenmişti.

Bazı kulüpler ise 19. hafta maçlarının en azından bir haftalığına ertelenmesini isterken bazıları da maçların mümkün oldukça ertelenmemesi gerektiğini, çünkü erteleme halinde durumun iyileşmemesi halinde fikstürün daha da sıkışacağını savunuyorlar.

Ligin 19. haftasında, Boxing Day adı verilen fkistür oynanacak. Noel'in hemen ertesinde, 26 Aralık'ta gerçekleştirilen bu futbol dolu günde ligdeki 20 takımın 18'i sahaya çıkacak. 27 Aralık'ta ise Newcastle ve Manchester United kozlarını paylaşacak.

İngiltere Premier Lig 19. hafta maçları ertelendi mi? İşte kritik toplantıda son karar!

Erteleme olmadığı takdirde 20. hafta maçları 28-29-30 Aralık, 21. hafta maçları ise 1-2-3 Ocak tarihlerinde oynanacak.

Toplantıda müsabakaların en azından bir müddet seyircisiz oynanması da gündeme gelebilir fakat kulüpler bundan yana değiller.

İngiltere Premier Lig 19. hafta maçları ertelendi mi? İşte kritik toplantıda son karar! - Resim : 2

Avrupa liglerinde futbolcuların aşı oranının en düşük olduğu organizasyonlardan biri Premier Lig. Resmi verilere göre futbolcuların sadece yüzde 68'i iki doz aşılarını tamamladılar. Bu oran Bundesliga'da yüzde 94, Serie A'da yüzde 98, Ligue 1'de yüzde 95, La Liga'da ise yüzde 90 olarak açıklanmıştı.

İngiltere Premier Lig 19. hafta maçları ertelendi mi? İşte kritik toplantıda son karar! ile ilgili etiketler İngiltere Premier Lig erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.