İngiltere Milli Takımı'nın penaltı laneti... Yine aynı hüsranı yaşadılar

EURO 2020 finalinde İtalya karşısında 1-0 öne geçen ancak maçın uzamasına engel olamayan İngiltere'nin tek istediği şey maçın penaltılara gitmemesiydi. Çünkü tarihsel travmaların gün yüzüne çıkmasından korkuluyordu, öyle de oldu. Kaleci Pickford hayatının maçını oynadı ama üst üste 3 penaltı kaçtı ve sonuç yine aynı karın ağrısı... İşte İngiltere'nin büyük turnuvalardaki penaltı geçmişi.

İngiltere'nin penaltı kabusu sürüyor. Euro 2020'de "Futbol evine dönüyor" şarkıları söyleyerek şampiyonluk hayalleri kuran İngilizler, bir kez daha penaltılarla kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Bugüne kadar Avrupa şampiyonalarında 4 kez penaltılara kalan İngiltere, bu maçların 3'ünde hüsran yaşadı. İlk olarak evinde düzenlediği EURO 96'da çeyrek finalde 0-0 biten İspanya maçını penaltılarla kazanan İngiltere'de dönemin yıldızıları 4'te 4 (David Blatt, Alan Shearer, Stuart Pearce, Paul Gacoigne) yapmıştı.

Ardından yarı finalde Almanya'yla da yenişemediler ve maç penaltılara gitti. Wembley'de oynanan tarihi maçta Almanlar 6'da 6, İngilizler 5'te 5 yapmıştı. İngiltere'nin 6. penaltısı için topun başına geçen isim bugün milli takımı çalıştıran stoper Gareth Southgate'di. O dönem Middlesbrough'da oynayan başarılı isim penaltıyı kaçırınca Almanlar finale yükselmişti.

İngiltere Milli Takımı'nın penaltı laneti... Yine aynı hüsranı yaşadılar

DÜNYA KUPASI'NDA DA AYNI KABUS

"Üç Aslanlar" lakaplı İngilizler, güçlü kadroyla şampiyonluk için geldikleri EURO 2004'te David Beckham'ın ilk penaltıyı atamadığı maçta Portekiz'e çeyrek finalde penaltılarla elendi. Son penaltıyı ise bir dönem Ankaragücü forması da giyen golcü isim Darius Vassell atamamıştı.

İngiltere'nin 3. hüsranı ise EURO 2012'de İtalya karşısında yaşandı. Çeyrek finalde İtalya'yla eşeleşen İngiltere 0-0 biten maçı penaltılarla kaybederken ilk 2 penaltıyı atmış ve İtalyanlar Montolivo'yla kaçırdığı için avantajı ele geçirmişti. Ancak penaltı laneti İngilizler'i rahat bırakmadı ve Aslhey Young ile Ashley Cole atamayınca eve erken döndüler.

İngiltere Milli Takımı'nın penaltı laneti... Yine aynı hüsranı yaşadılar - Resim : 2

Yıldızlar topluluğu İngiltere, 1966'dan beri hiç bir büyük turnuvada şampiyon olamadı. Dün akşam ilk kez Avrupa şampiyonası finale çıkan "Futbolun mucitleri" penaltı lanetine yenildi. Dünya Kupaları'nda da manzara farklı değil; penaltılara giden 4 maçın 3'ünü kaybettiler.

1990 Dünya Kupası'nda şampiyon Batı Almanya, çeyrek finalde İngiltere'yi elemişti. 1998 Dünya Kupası'nda Arjantin'le çeyrek final oynayan İngilizler, 18'lik golcüsü Michael Owen'ın meşhur olduğu muhteşem bir geri dönüşe sahne olan maçı penaltılarla 4-2 kaybetmişti. Bu kez son penaltıyı kaçıran isim David Batty'di.

Ve son olarak 2006 Dünya Kupası'nda Frank Lampard'ın çizgiyi geçmesine rağmen hakem tarafından verilmeyen golünün olduğu Portekiz maçında 4 penaltıdan sadece 1'ini atınca eve dönmüşlerdi.

PENALTI KAÇIRANLARA IRKÇILIK YAPILDI

Dün akşam İtalya'yla oynanan finalde İngiltere'nin son 3 penaltısını kaçıran Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka sosyal medyada ırkç hakaretlere maruz kaldı. Manchester United'in yıldızı Rashford'un penaltısı direkten dönerken, United'ın yeni transferi Sancho ve Arsenal'in 18'lik yıldızı Saka'nın vuruşlarını kaleci Gianluigi Donnarumma kurtarmıştı.

3 futbolcunun sosyal medya hesaplarına maymun ve muz emojileriyle saldırı düzenlendi. İngiltere'nin şampiyonluğuna bahis oynayan insanlar bir anda içlerindeki ırkçıyı ortaya çıkardı.

İngiltere Futbol Federasyonu ise olayı kınayan bir paylaşım yaptı:

“Açıkça belirtmek isteriz ki, bu iğrenç davranışın arkasında yer alan kişileri takımın taraftarı olarak görmüyoruz. Oyuncularımıza her anlamda destek vermeyi sürdüreceğiz ve sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız.”

“Sosyal medya firmaları bu konuda bir adım atıp, bu gibi davranışları gerçekleştirenleri siteden uzaklaştırmalı ve yargı nezdinde gereken delilleri sağlamalı.”

Sosyal medyada ırkçılığın tahammül sınırını aşan boyutlara ulaşması, yakın tarihte kulüpleri de bu konuda harekete geçmeye itmişti. Nisan ayında 4 günlük bir sosyal medya boykotu gerçekleştiren Premier League kulüpleri, platformları ırkçı ve cinsiyetçi saldırılara karşı gerekli önlemleri almaya davet etmişti. 

İngiltere Milli Takımı'nın penaltı laneti... Yine aynı hüsranı yaşadılar ile ilgili etiketler EURO 2020 İngiltere Bukayo Saka Marcus Rashford Jadon Sancho
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.