İngiltere Merkez Bankası Başkanı kripto paralar ve El Salvador hakkında açıklamalarda bulundu

İngiltere Merkez Bankası (BOE) başkanlık görevini yürüten Andrew Bailey Cambridge Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada dijital Pound üzerine çalıştıklarını belirtirken Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında görüşlerini aktardı.

Bailey kripto para birimlerinin ivmeli yükselişinin finansal işleyiş için bir sıkışma teşkil edebileceğini aktarıp, kripto birimlerin ödeme gibi işlemlerde düzenli bir şekilde kullanılmaları için dalgalı seyretmek yerine istikrarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

Bitcoin’in El Salvador’da yasal olarak kabul edilmesi üzerine de yorum yapan BoE başkanı, El Salvador vatandaşlarının kripto para birimlerinin yapısı ve dalgalı seyri konularında yeterli bilgi sahibi olduğu ve bir ülkenin resmi olarak kripto para birimi kullanması hakkında şüphelerini aktardı.

Bailey, BoE’nin kendi dijital para sistemi olarak dijital Pound için çalışmalara başladığını da açıkladı.

El Salvador’un kripto para birimleri ile ilgili yeni politikaları yürürlüğe koyması sonrasında Dünya Bankası, IMF, iktisatçılar ve uluslararası finans kuruluşları ülkenin söz konusu politikaları ile ilgili kaygılarını paylaşmıştı.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı kripto paralar ve El Salvador hakkında açıklamalarda bulundu ile ilgili etiketler ingiltere merkez bankası el salvador Cambridge Üniversitesi kripto para birimleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.