İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni başladı: İşte törende yaşananlar

İskoçya'da geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth için cenaze töreni düzenleniyor. Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği törene çok sayıda devlet ve hükümet başkanı davet edildi.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde hayatını kaybeden, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı unvanına sahip Kraliçe 2. Elizabeth'in Cenaze töreni bugün yapılıyor.

4 gündür Westminister Hall'de halkın ziyaretine açılan tabut Tören alayı ile Westminster Kilisesi’nden Wellington Arch'a ve oradan da Windsor'a gidecek. Kraliçe burada Nisan 2021’de hayatını kaybeden eşi Prens Philip’in yanına özel bir aile töreniyle defnedilecek. Cenaze töreni yerel saatle ile 11.00'de başladı.

Westminster Kilisesi'nin dışındaki çanlar çalmaya başladı. Kraliçe’nin hayatını anmak için tören başlamadan önce 96 dakika boyunca her dakika başında çan çalındı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni başladı: İşte törende yaşananlar

Buckingham Sarayı'nın bahçesinde kurulan çadırlarda basın mensupları hazır bekliyor. Tören, Hyde Park'ta kurulan dev ekranlardan canlı izlenebilecek.

Cenaze törenini yüz binlerce kişinin izlemesi bekleniyor. İnsanlar şimdiden Buckhingham Sarayı'nın önünde toplanmaya başladı. Törenin gerçekleştireceği güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı. Londra'nın merkezinde Kraliçe'nin cenazesinin taşınacağı güzergah üzerinde binlerce kişi dün geceden itibaren sıraya girdi.

Londra Emniyet Müdürlüğü bu törenin en geniş katılımlı etkinlik olacağını öngörüyor. Cenaze için 10 bini aşkın polis görevlendirildi.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni başladı: İşte törende yaşananlar - Resim : 2

TÜRKİYE'Yİ BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEMSİL EDİYOR

2.000’den fazla kişinin katılacağı cenaze töreni için yaklaşık 500 devlet başkanı ve farklı ülkelerin kraliyet ailesi mensuplarına davetiyeler gönderildi. Cenazenin dünyanın dört bir yanından liderleri bir araya getirmesi bekleniyor. Cenazede Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil ediyor.

PRENS GEORGE VE PRENSES CHARLOTTE DE KATILIYOR

Törene Kral 3. Charles ve eşi Kraliçe Camilla liderlik edecek. Tabuta eşlik etmek için çiftin ardından Galler Prensi ve Prensesi William ve Kate yürüyecek. Çocukları Prens George ve Prenses Charlotte da onların arkasından yürüyecek. Arkalarında da Sussex Dükü ve Düşesi Harry ve Meghan Markle yürüyecek.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni başladı: İşte törende yaşananlar - Resim : 3

Galler Prensi William'ın üç çocuğundan ikisi, dokuz yaşındaki Prens George ve yedi yaşındaki Prenses Charlotte da Westminster Kilisesi’nde 2.000’den fazla kişinin katılacağı cenaze töreninin konukları arasında. William’ın en küçük oğlu 4 yaşındaki Louis törene katılmayacak.

 

Ayrıntılar geliyor...

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in cenaze töreni başladı: İşte törende yaşananlar ile ilgili etiketler Kraliçe 2. Elizabeth cenaze İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.