İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ölürse ne olacak, Şifre, "Londra Köprüsü yıkıldı"

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth İskoçya'da tıbbi müşahade altında tutuluyor. Doktorları yaptığı ilk açıklamada Kraliçe'nin sağlık durumu hakkında endişeli olduklarını söylemişti. Kraliçe'nin hayatını kaybettiği konusunda yapılacakların prosedürü yıllar önce ortaya çıkmıştı. Kraliçe 2. Elizabeth'in hayatını kaybetmesi durumunda "Londra Köprüsü yıkıldı" şifresi ile ilk olarak Başbakan'a iletilecek ve cenaze prosedürü başlayacak.

İngiltere Kraliçesi ikinci Elizabeth tam 70 yıldır tahtta. Bu süreyle rekor kıran kraliçe 96 yaşında. Kraliçe'nin ölümünden sonra yapılacaklar konusunda İngiltere'de son derece detaylı bir plan da uygulamaya konulacak. Kraliçe'nin ölümü "Londra köprüsü yıkıldı" koduyla ilk Başbakan'a söylenecek.

İngilizler, hatta Kraliçe'nin kendisi bile yıllardır o gün için hazırlık yapıyor. İngiltere kraliçesinin cenazesi ve yas süreci titizlikle planlanıyor.

Plan şöyle işleyecek: İngiltere hükümdarının ölümü ilk olarak Başbakan'a bildirilecek. Bunun için özel bir kod kullanılacak. O kodun "Londra köprüsü yıkıldı" olduğu belirtiliyor. Bu mesajı alan Başbakan hemen hazırlıklara başlayacak.

Kraliçe'nin ölümü ilan edilmeden önce sarayın çalışanlarının büyük bölümü izne çıkarılacak. Akşam saatlerinde öldüyse İngiltere halkına kötü haber sabah 8'de duyurulacak. Bu duyuruyu resmi yayın kuruluşu BBC yapacak. Tüm komedi ve eğlence programları kaldırılacak.

BBC spikerleri siyah ceket ve kravatlarını hep hazırda tutuyor ve kraliçenin ölümünü nasıl anons edecekleri konusunda zaman zaman prova yapıyor.

Ölümün ilanın ardından ülkede 12 günlük yas süreci başlayacak. Cenaze günü borsa ve bankalar tatil edilecek. Ülkede yaşam neredeyse durma noktasına gelecek bunun ingiliz ekonomisine milyarlarca sterline mal olması bekleniyor.

Kraliçe'nin naaşı ilk olarak halkın ziyaretine açılacak. Torunları naaşın başında nöbet tutacak.

Cenaze töreninse 12 gün sonra düzenlenmesi planlanıyor. Tüm dünya liderleri Westminster Abbey Kilisesi'ndeki törene akın edecek. Dünya genelinde de milyonlarca kişi ekran başında olacak. Törenin ardından kraliçe kendi belirlediği bir yere gömülecek. Seçenekler arasında babasının mezarının bulunduğu sen George Şepali var.

Yas dönemi sona erince muhtemelen bir yıl sonra Prens Charles, Kraliçe'nin yerine resmen tahta çıkacak. Bunun için görkemli bir tören düzenlecek. Prens Charles kral olduğunda farklı bir isim kullanacak.

Ülkede paraların üzerindeki kraliçe resimleri de Prens Charles'inkilerle değiştirilecek. İngiliz marşı da değişecek. Tanrı kraliçeyi korusun sözünün yerini tanrı kralı korusun alacak. Ülkede kraliçenin simgelerinin yer aldığı polis ve asker kıyafetlerinin yanısıra pasaportlar da yenilenecek.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ölürse ne olacak, Şifre, "Londra Köprüsü yıkıldı" ile ilgili etiketler Kraliçe 2. Elizabeth vefat ölüm cenaze prosedür londra köprüsü yıkıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.