İngiltere daha çok yabancı işçi alacak

Avrupa Birliği ülkeleri, diğer sorunların yanı sıra bir de işgücü açığıyla uğraşıyor. Danimarka ve Hollanda yabancı işçi alımı için çalışma başlatırken buna şimdi de İngiltere katıldı.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

İngiliz hükümeti mevsimlik işçiler için sınırları açmak dahil bir dizi karar üzerinde çalışıyor. İngiltere, uzun süredir işgücü sorununu çözmeye çalışıyor.

Financial Times gazetesinin haberine göre İngiltere Başbakanı Liz Truss, önemli sektörlerdeki akut işgücü yetersizliği ile başa çıkmak üzere vize uygulamalarını gözden geçirmeye, kuralları gevşetmeye hazırlanıyor. 

FT'ye göre Başbakan Truss, göç karşıtı bakanlara rağmen belirli sektörlerdeki şirketlere yurt dışından daha fazla personel getirme imkanı vermeyi değerlendiriyor.

Haberde, vize kurallarının gözden geçirilmesi ile yabancı işçilerin ülkeye gelirken İngilizce konuşabilmeleri kuralının bazı sektörde çalışacaklar için kaldırılmasının gündemde oduğununu da belirtti.

FT, İngiliz hükümetinin tarımda çalışma için yurt dışından gelecek mevsimsel işçiler için sınırı kaldırmaya hazır olduğunu da öne sürdü.

İngiltere daha çok yabancı işçi alacak ile ilgili etiketler İngiltere yabancı işçi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.