İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a bir şok daha: İngiliz polisi soruşturma başlattı

İngiltere’de Başbakanlık ofisinde karantina koşulları ihlal edilerek yapılan ve Başbakan Boris Johnson’ın da katıldığı partinin yankıları sürüyor. İngiliz polisi olayla ilgil soruşturma başlattığını açıkladı. Polis güçleri daha önce, geriye dönük soruşturma yapmayacaklarını söylemişti.

İngiltere’de karantina koşullarının uygulandığı 2020 yılında Başbakanlık ofisinde düzenlenen partilerin yankısı sürüyor. Başbakan Boris Johnson’ın da katıldığı partiye yönelik çeşitli soruşturmalar sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Metropolitan Polis Teşkilatı, ülkede büyük tepki çeken görüntülerle ilgili ceza soruşturması başlatıldığını açıkladı. Polis şefi Cressida Dick, Kabine Ofisi tarafından sağlanan bilgiler ışışında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Polis şefi Dick son birkaç haftada çıkan iddialarla ilgili kamuoyunda derin endişeler oluştuğunu belirterek, Normalde polisin geriye dönük soruştuma yapmadığının ancak bu durumun soruşturma konusu olabilecek faktörler barındırdığını söyledi.

Dick, düzenlediği basın toplantısında 1İlk olarak Kabine Ofisi soruşturma ekibi tarafından sağlanan ve kendi görevlilerimin değerlendirmelerinin sonucunda, polis teşkilatının koronavirüs ihlalleriyle ilgili olarak Dowinng Caddesi ve Whitehall'da bir dizi koronavirüs ihlali olayını araştırdığını söyleyebilirim” dedi.

İngiltere polisi geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada skandal görüntülerin ortaya çıkması sonrası geriye dönük bir soruşturma yapamayacağını söylemişti. Ancak yapılan son açıklama konuyla iglil ortaya çıkan kamuoyu baskısının boyutunu ortaya koydu.

Başbakan Boris Johnson’ın da aralarında olduğu hükümet yetkililerinin Başbakanlık Ofisi’nde kısıtlamaları ihlal ederek parti verdiğinin ortaya çıkması sonrası ülkede ortalık ayağa kalktı. Muhalefet partileri Başbakan Johnson’I istifaya çağırıken kamuoyunda ve basında sert tepkiler yer aldı. Başbakan Boris Johnson, haftalar sonra Meclis’te yaptığı konuşmada ortaya çıkan görüntüler nedeniyle özür dilemişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a bir şok daha: İngiliz polisi soruşturma başlattı ile ilgili etiketler Boris Johnson soruşturma Parti İngiltere polis
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.