İngilizler Trump'ın kaçacağı ülkeyi açıkladı

İngiliz The Guardian gazetesi, mevcut ABD Başkanı Donald Trump'ın görevini seçilmiş Başkan Joe Biden'a devretmeden önce ülkeden kaçacağını öne sürdü. Donald Trump'ın 20 Ocak'taki yemin töreni öncesinde 19 Ocak'ta İskoçya'ya gideceğini yazan gazete, burada daha önceden keşif ve gözlem yapıldığını iddia etti.

ABD'de başkanlık yarışını kaybeden Donald Trump, uzun süre sonuçları kabullenmekte zorlandı. Pek çok eyalette sonuçlara itirazda bulunan Trump, yine de istediği sonuçlara ulaşamadı.

Geçen hafta ise Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada seçmenlerine seslenerek büyük bir kaosun yaşanmasına neden oldu. Beyaz Saray yakınlarında bir miting düzenleyen Donald Trump, destekçilerine Kongre binasına yürümelerini söyledi.

Liderlerini dinleyen insanlar, Kongre binasına saldırdı. Ellerine ne gelirse kıran protestocular senatörlerin odalarına girdi. Güvenlik güçlerinin olaya müdahalesi sırasında 5 kişi hayatını kaybetti.

Trump ise sonradan yaptığı açıklamada kendisinin bir çağrıda bulunmadığını ve bu kişilerin yargılanması gerektiğini söyledi.

İSKOÇYA'DA DİKKAT ÇEKEN GELİŞME

Tüm bunlar yaşanırken, İskoçya'da dikkat çeken bir gelişme oldu.

Ülkenin yerel basını, 19 Ocak'ta Turnberry golf sahası tatil beldesi yakınlarında bulunan Prestwick havaalanına, Beyaz Saray'a ait Boeing 757 tipi bir uçağın geleceğini yazdı.

KASIM AYINDA KEŞİF VE GÖZLEM YAPILDI

The Guardion'da yer alan habere göre: Kasım ayı içinde ABD Hava Kuvvetleri tarafından gözlem ve keşif faaliyetleri bu iddiaları güçlendirdi.

Haberde ismini belirtmek istemeyen bir kaynağın "Bu genellikle Trump'ın uzun bir süre bir yerde olacağının bir işaretidir" ifadesini kullandığı kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan uzmanlar, Boeing 757 tipi uçağın, Air Force One olarak adlandırılan ABD Başkanına tahsis edilmiş makam uçağından daha küçük olduğu söyledi.

Diğer uçaklara göre daha az dikkar çeken uçağın Donald Trump'ın eşi Melania Trump tarafından çok sık kullanıldığını belirtti.

Beyaz Saray ve İskoçya'da bulunan Prestwick havaalanı medyada çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapmadı.

İngilizler Trump'ın kaçacağı ülkeyi açıkladı ile ilgili etiketler ABD Donald Trump İngiliz İskoçya golf
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.