İngilizler Skripal'i zehirleyen Rus casusların adını açıkladı!

Çifte ajan Skripal ve kızının zehirlenmesiyle ilgili olarak Rusya’yı suçlayan İngiltere, ilk kez isim verdi. Londra’dan gelen açıklamada Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov hakkında yeterli kanıt olduğu belirtildi.

İngiltere Polisi’nin Terörle Mücadele biriminin yaptığı açıklamada, 2 Mart’ta Moskova’dan Londra’ya gelen iki adamın, 4 Mart’ta ülkelerine döndükleri belirtildi.

Alexander Petrov ve Ruslan Boshirov adlı bu iki kişinin kaldığı otel odasında da Novichok izlerine rastlandığı ifade edildi.

İngiltere'nin Salisbury kentinde 4 Mart'ta Rus vatandaşı çifte ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia Skripal'e yönelik Novichok sinir gazı saldırısını düzenleyen faillerin kimliğinin belirlendiği, Temmuz ayında bildirilmişti.

Ajan Skripal ve kızına saldırı

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığında ülkesinde mahkum edilen ve daha sonra casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia Skripal, 4 Mart'ta Salisbury'de bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

Hastaneden taburcu edilen baba kızın tedavilerine evde devam edileceği duyurulmuştu.

İngiltere, Skripal ile kızının zehirlenmesinde, Rusya tarafından imal edildiği ileri sürülen, askeri nitelikte ve sinir sistemi üzerinde etkili bir kimyasal maddenin kullanıldığının kesinlik kazandığını duyurmuştu.

Bu maddenin Sovyetler Birliği tarafından 1970 ve 1980'lerde geliştirilen "Novichok" adlı kimyasal grubunun üyesi olduğu belirtilmişti.

İngilizler Skripal'i zehirleyen Rus casusların adını açıkladı! ile ilgili etiketler Rusya Zehirlenme İngiltere skripal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.