İngiliz ordusuna WhatsApp yasağı: Rus hackerlar askeri bilgilere erişebilir

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yaptığı saldırılarda bilgisayar korsanlarının büyük etkisi oldu. Rus ajanlar tarafından hacklenen platformlardan gizli askeri koordinatlar ele geçirildi. İngiliz Ordusu, Rusya'nın önemli askeri bilgileri elde etmek için mesajlaşma platformu olan WhatsApp'ı hacklediğini düşündüğünden dolayı üst düzey subaylardan erlere kadar tüm personelin WhatsApp kullanmasını yasakladı. Kullananlar ciddi disiplin cezası alacak.

Geçtiğimiz pazar günü Rusya'nın bir eğitim kampına düzenlediği seyir füzesi saldırısında kampın kordinatlarını bulmak için İngiltere'nin telefon numaralarını kullandığı tahmin ediliyor. Saldırıda 35 ölü, 134 yaralı asker olduğu açıklandı.

Dün gece onaylanan İngiltere Savunma Bakanlığı emrinde WhatsApp kullanımıyla ilgili 'önemli güvenlik kaygıları' olduğu belirtildi.Yürürlüğe giren emirde, WhatsApp üzerinden sesli ve görüntülü mesajlar da yasaklandı.

İngiliz ordusuna WhatsApp yasağı: Rus hackerlar askeri bilgilere erişebilir

Birliklere, gelişmiş güvenlik özellikleri sağladığı anlaşılan ve İngiltere'nin Gizli İstihbarat Servisi (MI6) tarafından tercih edilen 'Signal' adlı alternatif bir sohbet ve mesajlaşma servisi kullanmaları önerildi. İstihbarat Servisi,Signal adlı uygulamada konuşmaların yedeklenemeyeceği veya saklanamayacağı için mesajlara erişimin olasılığının azalacağını açıkladı.

WHATSAPP İDDİALARI REDDETTİ

WhatsApp iletişim direktörü Alison Bonny, ‘uçtan uca şifreleme’ sisteminin güvenli olduğu ve hükümetlerin kişisel mesajları ve çağrılarının güvende olduğu konusunda açıklamada bulundu. Bonny, açıklamasında şunları söyledi:

WhatsApp, uçtan uca şifreleme için endüstri lideri Sinyal protokolü ile kişisel mesajlarınızı ve çağrılarınızı korur. Yani hiçbir hükümet tarafından ele geçirilemezler"

WhatsApp, 2021 yılında kullanıcıların kişisel bilgilerinin ele alınması ve diğer Facebook şirketleriyle veri paylaşımına ilişkin şeffaflık eksikliği nedeniyle 200 milyon sterlin para cezasına çarptırılmıştı.

İngiliz ordusuna WhatsApp yasağı: Rus hackerlar askeri bilgilere erişebilir ile ilgili etiketler WhatsApp Rusya Ukrayna İngiltere hack hacker Signal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.