İngiliz muhafazakarlar AK Parti'den feyz alıyor

Avrupa Birliği'nden ayrılma (Brexit) süreci çıkmaza giren İngiltere krizi aşmak için bugün yeniden sandık başına gidiyor.

Son 4 yılda 3 kez sandık başına giden İngiltere'de bu sefer Muhafazakar Parti'nin liderliğinde Türkiye'ye hiç de yabancı olmayan bir isim, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dahiliye nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu Boris Johnson var.

İşçi Partisi'ne ise özellikle son yıllarda İngiliz sanatçılardan büyük destek gören Jeremy Corbyn liderlik ediyor.

Ülkede yapılan son anketler, Muhafazakar Parti ile İşçi Partisi arasındaki fark azalsa da Başbakan Boris Johnson'ın tek başına iktidara geleceği yönünde veriler ortaya koyuyor.

İNGİLTERE'NİN AB MACERASI SONA YAKLAŞIYOR

Avrupa Birliği'nden ayrılmayı ana vaadi olarak halka sunan Johnson, kampanyasını "Brexit'i gerçekleştir" sloganı üzerine kurdu. İngiliz siyasetçi, AB ile vardığı anlaşmanın parlamentoda kabul edilmesi suretiyle 31 Ocak 2020'de birlikten tamamen ayrılma sözü verdi.

Johnson'ın rakibi Corbyn ise AB'den ayrılmaya karşı çıkıyor ve birlik ile tekrar masaya oturularak, yeni şartlarla yeni bir referanduma gidilmesini istiyor.

İngiliz muhafazakarlar AK Parti'den feyz alıyor

THE SUN'IN MANŞETİNDE AK PARTİ İZLERİ

Diğer yandan, ülkenin muhafazakar eğilimli en büyük tabloid gazetesi The Sun bugün manşetinden Boris Johnson'a tam sayfa destek ilan etti.

"Brexit'i kurtar - Britanya'yı kurtar" manşeti ile çıkan The Sun'ın kapak sayfasında kullandığı görseller de oldukça dikkat çekiciydi.

"Bugün Boris kazanırsa, yarın parlak bir gelecek başlayacak" sloganı ile Boris Johnson'ı ışık saçan bir ampülün içinde resmeden The Sun, Corbyn içinse sönük bir ampül kullandı.

The Sun'ın Corbyn'e uygun gördüğü slogan ise "Ama kızıllar kazanırsa ışıklar temelli sönecek" oldu.

İngiliz gazetesinin bu manşeti AK Parti'nin ampul şeklindeki logosunu ve geçmişte kullandığı, "Aydınlığa açık, karanlığa kapalı" sloganını akıllara getirdi.

İngiliz muhafazakarlar AK Parti'den feyz alıyor - Resim : 2

İngiliz muhafazakarlar AK Parti'den feyz alıyor ile ilgili etiketler İngiltere Brexit İngiliz Boris Johnson jeremy corbyn
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.