İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu!

Suriye'de faaliyet gösteren Beyaz Baretliler'in kurucusu olduğu ileri sürülen İngiliz Dış İstihbarat Servisi MI6'nın eski ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier, İstanbul'daki evinin bahçesinde ölü bulundu. Gelen ilk bilgiler Le Mesurier'in öldürüldüğü yönünde. BBC editörü Mark Urban, ise Mesuier'in iş arkadaşının kendisine "Dairesini biliyorum o balkondan düşmesine imkan yok " dediğini bildirdi. İstanbul Valiliği olaya ilişkin geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Sözcü'den Tugay Saday'ın haberine göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaynakları, Mesurier’in Beyoğlu ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulunduğunu belirtti.

Olay bu sabah saat 05:30 sıralarında Kemankeş Mahallesi’nde yaşandı. 

Mesurier'in oturduğu üç katlı binanın bahçesinde ceset gören vatandaşlar durumu polise ihbar etti.

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu!

Olay yerine gelen polis ekipleri cesetin Meurier'e ait olduğunu belirleyince, binanın üçüncü katındaki evinin zilini çaldı. Kapıyı Le Mesurier’in eşi açtı.

Durumu polislerden öğrenen Mesurier'in eşi  kısa süreli şok geçirdi.

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu! - Resim : 2

Bir süredir anti-depresan ilaçları aldığı belirtilen James Gustaf Edward Le Mesurier’in balkona çıkıp kendini boşluğa bıraktığı veya düştüğü iddia ediliyor.

"DÜŞME İMKANI YOK"

Ancak konu hakkında Mesuier'in arkadaşı ile konuştuğunu belirten BBC editörü, arkadaşının kendisine "Dairesini biliyorum o balkondan düşmesine imkan yok " dediğini bildirdi.

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu! - Resim : 3

Le Mesurier Suriye’de muhaliflerin ve Türkiye’nin kontrolündeki alanlarda sivil savunma faaliyeti gösterdiğini savunan Beyaz Baretliler'in kurucusu olarak biliniyor.

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu! - Resim : 4

Eski MI6 ajanı olan Le Mesurier'in kurduğu belirtilen Beyaz Baretliler, Rusya, İran ve Şam rejimi tarafından dezenformasyon yaymakla suçlanıyor.

KARA PROPAGANDANIN HEDEFİYDİ

Le Mesurier Rusya ve Esed medyasının yoğun kara propagandasının hedefiydi.

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu! - Resim : 5

“BEYOĞLU İLÇEMİZDEKİ ÖLÜM VAKASI” 

İstanbul Valiliği Le Mesurier'in ölümüne ilişkin olarak "Beyoğlu İlçemizdeki ölüm vakası" başlıklı bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Beyoğlu İlçemiz Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesinde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen, İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi. 

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu! - Resim : 6

 

 

İngiliz MI6 ajanı İstanbul'da ölü bulundu! ile ilgili etiketler İstanbul Suriye İngiliz ajan mi6 beyaz baretler
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.