İngiliz meteorologdan endişelendiren harita

Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir Balkanlar üzerinden gelip Türkiye'yi etkileyecek soğuk hava dalgası ve kar yağışı için uyarıyordu. An itibariyle bu yağış başlamış durumda. Ancak, Türkiye'yi etkisine alan soğuk hava ve kar yağışı ile ilgili olarak İngiliz hava olayları veri analisti David Birch'ten dikkat çeken bir yorum geldi. 'İnanılmaz soğuk ve kar Türkiye'ye doğru ilerliyor' diyen Birch, Antalya civarında bile kar yağışı olabileceğini söyledi. İşte İngiliz uzmanın yaptığı o uyarılar...

Atmosfer olayları ile ilgili veri analisti İngiliz David Birch, sosyal medya hesabından Türkiye için dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

Türkiye'ye doğru gelen soğuk hava dalgasına ilişklin meteorolojik haritaları yayınlayan İngiliz uzman, yaptığı uyarıda “İnanılmaz soğuk ve kar Türkiye'ye doğru ilerliyor. Türkiye'deki kış severler için hala çok soğuk görünüyor. Soğuk ve kar senin için geliyor" ifadelerini kullandı.

Birch'in, paylaşımına eklediği Türkiye haritası üzerinde kar yağacak yerleri İstanbul ve Antalya olarak da işaretlediği görüldü.

ANTALYA'DA BİLE KAR VAR

Önümüzdeki hafta için tüm Türkiye'yi etkisi altına alacak soğuk hava dalgası ve kar yağışının yaşanacağı bölgeleri gösteren haritalara göre, güneyde sahil kesimler hariç tüm Türkiye'de kar yağışı bekleniyor.

İngiliz meteorologdan endişelendiren harita

Birch'in yayınladığı haritaya göre kar yağışının, Antalya'da sahil kesimlerine çok yakın bölgelerde dahi görüleceği öngörülüyor.

Antalya Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, önümüzdeki hafta salı gününden itibaren hava soğumaya başlayacak ve çarşambadan itibaren Antalya'nın Kaş, Elmalı, Korkuteli, İbradı, Akseki, Gündoğmuş gibi ilçeleri ve hatta Döşemealtı ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışının beklendiği ifade ediliyor.

İngiliz meteorologdan endişelendiren harita - Resim : 2

ÇİFTÇİLERE DON UYARISI

Meteorolojinin tahminlerine göre, sahil kesimlerde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklıkları yüksek kesimlerde en yüksek 5, en düşük eksi 1 dereceye, sahil kesimlerde ise en yüksek 12, en düşük ise 1 derecelere inecek.

Meteoroloji yetkilileri il genelinde çiftçilere zirai don uyarısı yaptı. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri için yapılan zirai don uyarısında çiftçilerin tedbirli olmaları gerektiğinin altını çizdi.

İngiliz meteorologdan endişelendiren harita ile ilgili etiketler İngiliz Meteoroloji david birch kar yağışı soğuk hava
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.