İngiliz Kraliyet Orkestrası 90 dakika boyunca Sezen Aksu çalmıştı!

Çok sesli müziğin dünyadaki en ünlü topluluklarından biri olan İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 2016 yılında yaptıkları bir gösteride tam 90 dakika Sezen Aksu parçaları çalmıştı. Söz konusu görüntüler 5 yıl sonra sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Çok sesli müziğin dünyaca ünlü topluluklarından olan İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası, 2016 yılında 40. sanat yılını kutlayan Sezen Aksu’nun şarkılarını çalmıştı. Orkestrayı yöneten olan İtalyan şef Marcello Rota, "Sezen Aksu’nun çok özel bir müziği var. Melodilerinde bir yürek, ritmik bir yaşam var. Onunla tanışmak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyada konu olan söz konusu gösteride, klasik müzik dışında pop, rock müzik türlerinde de çalışmaları bulunan ve Pink Floyd, Oasis, Queen, George Michael, Sting, ABBA gibi ünlü isimlerin albümlerinde de yer alan 69 yıllık İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası (The Royal Philharmonic Orchestra), Sezen Aksu’nun unutulmaz 15 bestesini yorumlamıştı. 

Aranjör, müzisyen ve besteci Erdal Kızılçay ise, proje kapsamında Sezen Aksu'nun 15 eserini 1 yıllık çalışmanın ardından orkestra için yeniden düzenlemişti.

Proje bugün sosyal medyada gündem olmasının yanı sıra, 600’den fazla söz ve bestesi bulunan, eserleri 200’e yakın farklı sanatçı tarafından seslendirilmiş, Türkiye'nin en iyi seslerinden "Minik Serçe" lakaplı Sezen Aksu’nun 40’ıncı sanat yılında gerçekleştirilmiş olması bakımından da önem taşıyor.

SOSYAL MEDYADA YENİDEN GÜNDEMDE 

2016 yılında İngiliz Kraliyet Fliarmoni Orkestrası tarafından yapılan gösteri yıllar sonra sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

İşte sosyal medya kullanıcılarının gösteri hakkında yaptığı yorumlardan bazıları:

İngiliz Kraliyet Orkestrası 90 dakika boyunca Sezen Aksu çalmıştı!

İngiliz Kraliyet Orkestrası 90 dakika boyunca Sezen Aksu çalmıştı! - Resim : 2

THE ROYA PHILHARMONIC ORCHESTRA

Sir Thomas Beecham tarafından 1946 yılında kurulan The Royal Philharmonic Orchestra, İngiliz Kraliyet Ailesi tarafından desteklenen bir orkestradır. The Royal Philharmonic Orchestra (İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası ), klasik müzik dışında pop, rock müzik türlerinde çalışmalar yapmaktadır.. Pink Floyd, Oasis, Queen, George Michael, Sting, ABBA gibi ünlü isimlerin albümlerinde de yer aldılar. ‘Royal Orchestra and Kings of Rock’ adı altında Moskova’da 2011’de Sting, Queen gibi ünlü isimlerle sahne aldılar.

1 MİLYARDAN FAZLA İNSANA ULAŞTI

Yorumculuğu dışında, sürekli üreten ve ülkesindeki müziği eserleriyle, desteklediği sanatçılarla ve müziğe kazandırdıkları ile büyüten bir müzisyen olarak öne çıkar.

Türkiye'nin en önemli sesleri arasında yer alan Sezen Aksu, yorumculuğunun dışında, her zaman yeni eserler üreten bir isim olarak ve müziğe kazandırdığı sanatçılarla ön plana çıkmaktadır.

600’den fazla söz ve bestesi, 40 yıl içinde farklı yeni versiyonları ile farklı senelerde yayınlandı. Aksu'nun eserleri 200'den fazla sanatçı tarafından  seslendirildi. Aksu, bugün Türkiye’de önemli yerlere gelmiş pek çok sanatçının ilk büyük çalışmalarına olanak tanıyarak prodüksiyonlarını üstlendi. Diğer taraftan birçok şarkısı başta İngilizce olmak üzere farklı dillere çevrilerek, 20’ye yakın yabancı sanatçı tarafından seslendirildi. “Kiss Kiss” isimli şarkısı Avrupa ve Amerika’da listelere girdi. Albümleri 20 milyonun üzerinde sattı. Şarkıları Spotify, Youtube, iTunes gibi dijital platformlarda tüm dünyada dinleyicisi ile buluştu. Resmi kayıtlara göre Aksu'nun dünya genelinde Youtube üzerinden 850 milyondan fazla görüntülenen şarkılarının, resmi olmayan ve hayranlarınca yapılan yüklemeler de sayılacak olsa, 1 milyardan fazla insana ulaştığı ifade edilebilir.

 

 

İngiliz Kraliyet Orkestrası 90 dakika boyunca Sezen Aksu çalmıştı! ile ilgili etiketler Sezen Aksu İngiliz Kraliyet Orkestrası minik serçe

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.