İngiliz gazetecinin iddiası... Bir sonraki adım Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi mi?


 Ünlü İngiliz gazeteci David Hearst'ten Sedat Peker hakkında ilginç iddialar geldi. Hearst, Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin Türkiye ile ilişkilerini düzeltmek için Peker konusunda bazı adımlar attığını savundu! Diğer yandan, Peker'in koronavirüse yakalandığı iddiası da gündemde...

Bir süredir firari olarak bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayınladığı videolara "güvenlik" gerekçesi ile ara veren Sedat Peker'in son günlerde aktif olarak kullandığı Twitter hesabından da mesaj paylaşmaması dikkat çekiyordu.


Bu konuda dün akşam bazı iddialar gündeme geldi. Buna göre, sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmayan ve yakalandığı iddia edilen Sedat Peker ve ailesinin koronavirüse yakalandığı öne sürüldü.

Peker'in basın danışmanı Emre Olur da o iddiayı doğrulayan bir paylaşımda bulunarak ve sosyal medya hesabı üzerinden “Değerli büyüğüm, size ve ailenize acil şifalar diliyorum.” mesajını paylaştı.

"TÜRKİYE'YE PEKER JESTİ" İDDİASI

Bir diğer iddia ise İngiliz haber ajansı Middle East Eye'ın kurucusu İngiliz gazeteci David Hearst'ten geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri yönetiminin son yıllarda Ankara ile ilişkileri normalleştirme çabası içinde olduğunu belirten David Hearst, "BAE’nin bu çerçevede Ankara’yı mutlu etmek için Sedat Peker’in videolarına son verdiğini" savundu.

Hearst'ün bu görüşlerini aktaran Middle East Eye'ın Türkiye Temsilcisi Ragıp Soylu, BAE'nin bu adımları "Türkiye ile arayı düzeltmek için" attığını öne sürdü.

İngiliz gazetecinin iddiası... Bir sonraki adım Sedat Peker'in Türkiye'ye iadesi mi?
 ile ilgili etiketler Sedat Peker video Twitter paylaşım David Hearst
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.