İngiliz DEAŞ'lıların çocukları Suriye'de mahsur!

İngiltere, vatandaşı olan DEAŞ'lıları ülkesine getirmek yerine vatandaşlıktan çıkarma yolunu seçerken, The Times gazetesi yazarı Graeme Lamb buna karşı çıktı. Lamb, yazdığı son yazıda "DEAŞ’lıların çocuklarını ülkeye getirmek İngiltere’nin görevidir" ifadesini kullandı.

Terör örgütü DEAŞ'Avrupa vatandaşlarını ülkelerine geri almamakta ısrarlı. İngiltere’de DEAŞ'lıları ülkeye almamak için vatandaşlıktan çıkarma yolunu seçerken, İngiliz ‘The Times Gazetesi’nin yazarı Graeme Lamb, İngiltere vatandaşı olan DEAŞ militanlarının Suriye'de bulunan çocuklarının acil bir şekilde ülkeye geri getirilmesi gerektiğini yazdı.

The Times’ta yer alan makalede, “DEAŞ’ın askeri olarak çökmesiyle birlikte İngiltere, acil bir ahlaki ikilemle karşı karşıya kaldı ve bu ikilemi çözmek için pek bir zamanı da yok. DEAŞ’lı İngiliz annelerden doğan çocuklar, Suriye’nin kuzeydoğusunda mahsur kalmış durumda. Ülke olarak bu konuda kararlı davranmalı ve onları güvenli bir şekilde ülkeye getirmeliyiz” ifadeleri yer aldı.

Hapishanelerde ve kamplarda tutulan DEAŞ ile bağlantılı binlerce sivilin olduğunun belirtildiği makalede, “Burada en az 60 İngiliz çocuk da var. Suriye’nin kuzeydoğusunda yaşanan olaylar hızla değişiyor. Eğer bu İngiliz çocuklar, Suriye rejiminin veya DEAŞ teröristlerinin eline düşerse kötü sonuçlar doğabilir. Bu çocukların Irak’a güvenli bir şekilde tahliye edilebilmesi için hala bazı koridorların açık olduğunu düşünüyorum. Eğer gazeteciler ve yardım çalışanları bu çocuklara ulaşabiliyorsa İngiliz hükümeti de onları ülkelerine geri getirebilir” denildi.

İngiliz DEAŞ'lıların çocukları Suriye'de mahsur! ile ilgili etiketler İngiltere DEAŞ Avrupa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.