İngiliz büyükelçi muhalif isimleri taca çıkardı!

İngiliz basınında Türkiye'nin gönderdiği tıbbi malezemeler ile ilgili yayınlanan yalan haberler muhalif isimleri harekete geçirdi. Bu haberleri kaynak göstererek Türkiye'yi karalamak isteyenler İngiliz Büyükelçisinin açıklamasıyla adeta taca çıktı.

Bugün bazı İngiliz medya kuruluşları Türkiye'den ülkeye gönderilen tıbbi malezemelerin gerekli özellikleri taşımadığını iddia etti. Aynı medya kuruluşları tıbbi malzemelerin Türkiye'ye geri gönderileceği şeklinde yalan haberler servis etti.

Yayınlanan bu haberler Türkiye'deki muhalif isimlerin de iştahını kabarttı. Her fırsatta Türkiye'yi ve hükümeti eleştirmek için zaman kollayan Mine Kırıkkanat, Banu Güven ve Nevşin Mengü söz konusu haberlere balıklama atladı.

Üç isim sosyal medya hesaplarından Türkiye'yi eleştiren paylaşımlarda bulundu.

Ancak gerçek bir süre sonra Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott'un açıklamaları gün yüzüne çıktı. Büyükelçi konuya ilişkin yaptığı açıklamada İngiliz medyasında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

''Türkiye’den yollanan 400.000 adet kişisel koruyucu ekibmanın kullanılamaz halde olduğuyla ilgili Birleşik Krallık medyasında yer alan haberler doğru değildir.Birleşik Krallık Hükümeti, Türk Hükümeti’ne Birleşik Krallık’ın kişisel koruyucu ekipman ihtiyacına desteğinden dolayı müteşekkirdir.''

İngiliz büyükelçi muhalif isimleri taca çıkardı!

İngiliz büyükelçi muhalif isimleri taca çıkardı! - Resim : 2

İngiliz büyükelçi muhalif isimleri taca çıkardı! - Resim : 3

İngiliz büyükelçi muhalif isimleri taca çıkardı! ile ilgili etiketler Mine Kırıkkanat Banu Güven Nevşin Mengü
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.