İngiliz basını 6'lı masadaki dern çatlağı yazdı: Birlikte çay bile içmek istemiyorlar

6'lı masadaki derin çatlak ve henüz bir cumhurbaşkanı adayı belirleyememesi İngiliz basının dikkatini çekti. Financial Times gazetesinde yer alan yazıda muhalefet partilerinin "birlikte çay bile içmek istemediklerinin" altı çizilirken adaylık konusundaki tartışmalar yer aldı.

6'lı masa aylardır toplansa da henüz bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyemedi. Muhalefet partileri zaman zaman belli başlıklarda uzlaştıklarını söyleseler de kulislerde zaman zaman farklı ittifaklar gündeme geldi. Söz konusu ittifak iddialarının en dikkat çekeni ise İYİ Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi arasında bir ittifak beklentisi oldu.

Henüz bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyemeyen 6'lı masadaki derin çatlak İngiliz basınının da dikkatini çekti. Financial Times gazetesinde yer alan yazdıda muhalefet partilerinin "birlikle çay bile içmek istemediklerinin" altı çizildi. "Türk muhalefetinin Erdoğan'a karşı ittifakı çatlaklarla savaşıyor" başlıklı yazıda İYİ Parti ve CHP arasındaki gerilimin ana kaynağının aday belirsizliği olduğu belirtildi. Yazıda Kılıçdaroğlu ve Akşener'in kamuoyu önünde birlikte çalışma konusunda hevesli görünseler de ikilinin arasında seçim stratejilerinde derin çatlakların olduğu yer aldı.

Financial Times gazetesindeki yazıda Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığına karşı Akşener'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı desteklediği belirtilirken şu ifadeler yer aldı:

"İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'nun, altı partili muhalefet ittifakının bir parçası olmayan HDP'ye yönelik açıklığından da rahatsız oldu. İyi Parti yetkilileri, bunu Kılıçdaroğlu'nun kendi adaylığına destek sağlama çabasının bir parçası olarak değerlendiriyor."

"İYİ PARTİ, KILIÇDAROĞLU'NUN BABACAN İLE ORTAK HAREKET ETMESİNDEN ENDİŞELİ"

İngiliz basınında çıkan yazıda İYİ PARTİ'nin Kılıçdaroğlu ve Babacan'ın ortak hareket etmesinin endişeli olduğu vurgulanarak "Bir başka endişe kaynağı da İyi Parti yetkililerinin Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın eski ekonomi şefi Ali Babacan başkanlığındaki DEVA gibi daha küçük partilerle gizli anlaşmalar yapacağına dair korkuları. Kılıçdaroğlu'nun, kendi adaylığına verdiği destek karşılığında Babacan'a ekonomi yönetimini vaat etmesinden korkuyorlar" ifadeleri yer aldı.

İngiliz basını 6'lı masadaki dern çatlağı yazdı: Birlikte çay bile içmek istemiyorlar ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Meral Akşener CHP İYİ Parti Deva Partisi Financial Times 6lı masa muhalefet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.