İngiliz bakandan Türk SİHA'larına övgü

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'dan Türkiye'nin savunma sanayindeki gelişmesine övgü dolu sözler geldi. Türk İHA ve SİHA'larının sahada büyük etki yarattığını söyleyen Wallace, İngiltere'nin artık savunma teknolojisinde geride kaldığı itirafında bulundu.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz düşünce kuruluşu Kraliyet Silahlı Kuvvetler Enstitüsünde (RUSI) konuştu.

Wallace, konuşmasında, Türkiye'nin İHA, SİHA Bayraktar TB2 ve hava savunma sistemlerini Suriye, Libya ve diğer yerlerde kullanmasının sahada üstünlük sağladığını vurguladı. Türkiye'nin yeni nesil SİHA'larını savunma teknolojilerindeki gelişmelere örnek gösterdi.

"TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİİNDE YENİLİKLER YAPTI"

Türkiye'nin yeni nesil askeri teknolojilerinin etkin olarak kullanıldığını vurgulayan Wallace, İHA ve SİHA'ların yüzlerce zırhlı aracı ve hava savunma sistemini imha ettiğini belirtti.

Wallace, Türkiye'nin dünyanın önde gelen yabancı askeri programlara erişiminin engellenmesinin ardından savunma sanayiinde yenilikler yaptığını vurguladı

"TÜRK İHA'LARI DÜŞMANA GERÇEK ZORLUKLAR YAŞATMA KAPASİTESİNE SAHİP"

Wallace, Türkiye'nin İHA, SİHA'larının İngiltere'nin artık savunma teknolojilerine liderlik edemediğinin örneği olduğu itirafında bulundu.

İngiltere'nin savunma teknolojilerinde yeterince yenilik yapmadığına atıfta bulunan Wallace, Türk insansız hava araçlarının "düşmana gerçek zorluklar" yaşatma kapasitesine sahip olduğunu kaydetti.

İNGİLTERE BAZI ASKERİ PROGRAMLARDAN VAZGEÇEBİLİR

Wallace, İngiltere'nin, savunma bütçesinin kullanılmasında ve bazı eski askeri programlarda kesinti yapıp yapmama konusunda birtakım zor kararlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Bazı askeri programlardan vazgeçebileceklerinin sinyalini veren Wallace, "Zor seçimlerin yine de yapılması gerekecek. Ancak bu seçimler yeni alanlara, yeni ekipmanlara ve yeni çalışma yöntemlerine yatırım yapmamıza izin verecek. Bazen nitelik nicelikten veya mükemmel iyiden önce gelir" diye konuştu.

İNGİLTERE'DE SAVUNMA BÜTÇESİ ARTIRILACAK

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinde savunma bütçesini kısma döneminin artık sona erdiğini açıklamıştı.

Savunma bütçesinin 4 yıl süreyle her yıl yüzde 10 artırılacağını belirtmiş, bütçe artışının 4 yıl içinde yaklaşık 16,5 milyar sterlin olacağını söylemişti.

Johnson, ek bütçenin uzay, siber savunma ve yapay zeka projelerinde de kullanılacağı bilgisini vermişti.

İngiliz bakandan Türk SİHA'larına övgü ile ilgili etiketler İngiltere SİHA İHA Türkiye Ben Wallace savunma bakanı TB2 Bayraktar SİHA
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.