İngiliz askerleri Taliban'dan gizlenmek için burka giydi!

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi ardından bölgede olan 20 İngiliz özel kuvvetler askerinin, Taliban'ın dikkatini çekmeden ülkeden ayrılmak için burka giydiği ortaya çıktı. İngiliz askerlerinin bu plan sayesinde denetime girmeden havalimanındaki güvenli alana girebildikleri öğrenildi.

İngiltere ordusuna bağlı özel birlik olan SAS askerlerinin, başkent Kabil'i ele geçiren Taliban'dan kaçmak için uyguladıkları ilginç yöntem ortaya çıktı. Sayılarının 20 olduğu öğrenilen İngiliz askerleri, bir taksi filosunda Taliban militanlarının barikatlarını geçerek yüzlerce kilometre yol kat etti.

BURKA GİYDİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Daily Star gazetesinin haberine göre askerler, Taliban bayrakları sallayarak militanları karşılamak için Kabil'e gideceklerini söyledi. İngiliz askerlerin kaçışına Afgan polisinin farklı renklerde burkalar sağlayarak yardım ettiği kaydedildi.

Konuyla ilgili bir kaynak, aylardır Afganistan'da bulunan özel kuvvet askerleri için "Askerler, silah ve mühimmat dışındaki teçhizatlarının çoğunu bıraktı ve burkalarla örtündü. Daha sonra beş taksiyle Kabil'e gittiler." dedi.

"BURKA PLANI İŞE YARADI"

Haberde, "Ne zaman bir yol kesmeye denk gelseler, bir Afgan özel kuvvetleri askeri, kadınların çok dindar olduklarını ve Taliban'ı Afganistan'a geri getirmek istediklerini açıkladı. Burka işe yaradı." ifadesine yer verildi.

Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na ulaşan askerlerin, havalimanına mümkün olduğunca yaklaştığı ve sonrasında araçları terk ettiği belirtildi. Askerlerin havalimanına giriş yaptıktan sonra burkaları çıkardığı, bir İngiliz subayı ile temasa geçmelerinin istendiği belirtildi.

BÖLGEDE SON DURUM

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan'da kontrolün sağlanamadığı tek bölge olan Pençşir'i ele geçirdiklerini duyurdu.

Taliban sözcüsü "Penşir vilayetinin kontrolünü tamamen ele geçirdik" açıklamasını yaptı.

Pençşir, ülkenin ünlü komutanlarından Ahmet Şah Mesud'un memleketi. Oğlu Ahmet Mesud Taliban'a karşı direnişi örgütlediği öğrenilmişti. Eski Cumhurbaşkanı Eşret Gani'nin yardımcısı Emrullah Salih'in de Pençşir'de olduğu belirtilmişti

İngiliz askerleri Taliban'dan gizlenmek için burka giydi! ile ilgili etiketler Afganistan Taliban Burka ingiliz askeri Kabil Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.