İngiliz ajanın eşi emanetleri almadı!

Beyoğlu'nda ofisinin bahçesinde cesedi bulunan eski İngiliz ajanı James Gustaf Edward Le Mesurier'in ölümünün altındaki sır hala çözülemedi. Yurt dışına çıkış yasağı bulunan İngiliz ajanın eşi Emma Winberg, gerçekleştirilen sorguların ardından bir haftadır polis emanetinde bulunan eşine ait emanetleri almaya da gitmedi.

Eski İngiliz askeri istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümündeki sır, olayın üzerinden bir hafta geçmesine rağmen çözülemedi.

Eşi Emma Winberg, Le Mesurier’in bir haftadır polis emanetinde bulunan saat, yüzük ve parasını almaya gitmedi. Olayın meydana geldiği Karaköydeki binaya gelen onlarca kargo da muhatap bulunamadığı için geri döndü.

İngiliz ajanın eşi emanetleri almadı!

EŞİNİN İFADESİ GERÇEKLERLE ÇELİŞİYOR

James Gustaf Edward Le Mesurier, geçtiğimiz hafta pazartesi günü sabah saat 05.25’te Beyoğlu'ndaki evinin üçüncü katından düşerek hayatını kaybetti. Emma Winberg emniyet ifadesinde “Saat 02.30’da eşim uyku ilacı alarak uyudu. Ben 04.30’a kadar ayaktaydım. Eşim de uyandı. Bana da uyku ilacı verdi. Sonra uyuduk” demişti. Ancak Winberg’in ifadesinin aksine Le Mesurier’in üzerinde beyaz keten gömlek, kum rengi kanvas pantolon bulunuyordu.

YURT DIŞI YASAĞI KONDU

Bu çelişkilerin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Le Mesurier’in eşi Emma Winberg hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu. Emma Winberg yasak nedeniyle Le Mesurier’in Londra’ya gönderilen cenazesiyle birlikte gidemedi.

İngiliz ajanın eşi emanetleri almadı! - Resim : 2

EMANETİ TESLİM ALMADI

Le Mesurier’in hayatını kaybettiği gün üzerinde olan yüzüğü, saati ve bir miktar parası polisler tarafından emanete alındı. İncelemelerin tamamlanmasının ardından Emma Winberg’i arayan polis ekipleri, karakol emanetindeki eşyaları teslim edebileceklerini söyledi. Ancak Emma Winberg ‘can güvenliğini’ gerekçe göstererek bir haftadır karakola gidip eşyaları teslim almadı.

Le Mesurier’in kurduğu Mayday Rescue Vakfı’nın yönetim yeri olan Karaköy’deki binaya son bir haftada onlarca kargo geldi. Bina kapısının mühürlü olduğunu gören kargo görevlileri teslimat yapamadan geri döndü. Dün de bir kargo firması, Le Mesurier’in hayatını kaybettiği binaya dört adet kargo getirdi. Mary Salvatore adına gelen dört kargo, binada kimsenin bulunmaması nedeniyle görevliler tarafından geri götürüldü.

GİZEMLİ MENDİLCİ HALA ARANIYOR

Polis ekipleri evin önünde bir yıl boyunca bekleyen ve olaydan 10 gün önce ortadan kaybolan Suriyeli mendilci Muhammed’i de halen arıyor.

İngiliz ajanın eşi emanetleri almadı! - Resim : 3

İngiliz ajanın eşi emanetleri almadı! ile ilgili etiketler İngiltere Beyoğlu Karaköy İngiliz ajan James Gustaf Edward Le Mesurier Emma Winberg
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.