Influencer nasıl olunur? influencer olmak için ne gerekir?

Influencer nasıl olunur? influencer olmak için ne gerekir? Dünyaca ünlü markaların dijital pazarlama stratejilerinde yer verdiği ve adını influencer marketing yöntemi son yıllarda oldukça tercih ediliyor. Çok kazançlı bir iş olarak görülmesi influencer olmayı daha cazip kılıyor. Ancak influencer olmak sanıldığının aksine zor. İnfluencer olmak için yapılması gerekenleri ve nasıl influencer olunur sorusunun yanıtı sizler için derledik.

Influencer nasıl olunur? influencer olmak için ne gerekir? Influencer olmak artık sosyal medyanın en önemli gündem maddelerinden. Tanınmış birçok ünlü markanın pazalama stratejilerinde influencer'lara yer vermesi vatandaşları influencer nasıl olunur sorusuna yöneltti.

Hatırı sayılır sayıda takipçiniz olması influencer olmanız için yeterli sebep değil maalesef. Kitlelere ulaşmak ve para kazanmak için influencer olmanın adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Biz de tüm detayları sizler için derledik. İşte influencer olmanın yolları..

Doğru Niş belirlemekle başlayın!

Nasıl influencer olunacağını öğrenmenin ilk yolu bir niş belirlemektir. Tutkulu ve bilgi sahibi olduğunuz bir niş seçmeniz önemli. İlgilendiğiniz ve sürekli olarak hakkında paylaşımlar yapabileceğiniz bir niş olmalı. Doğru nişi belirlemek için kendinize bir zaman tanımalı, karar vermeli ve gerçekten seçiminizden emin olmalısınız.

Hesabınızı işletme hesabına geçirin!

Influencer olma rehberi için en önemli bir diğer adım, çok daha fazla seçenek ile gelişmenize bir çok imkan sunan işletme hesabı. Instagram, Twitter ve Facebook gibi bir çok platformun profil ayarlarında bir işletme hesabı oluşturma seçeneği mevcuttur. Bu seçenek ile hesabınızı normal bir hesaptan çok daha fazlası için kullanabilirsiniz. Hem de ücretsiz.

Estetik ve dikkat çekici olmak önemli!

Hesaplarınızda paylaşacağınız içeriklerde oluşturacağınız estetik algının aslında farkında olmadan takipçilerinizin bilinç altınını etkiyebilecek olduğunu unutmamanız gerekli. Öncelikle sayfanızda mutlu vakit geçirmeleri; gözlerini yorabilecek içerik, fotoğraf ya da resimlerden uzak bir profil hazırlamanız önemli. Örneğin; neşe veren, renk uyumlarına dikkat edilmiş, pozitif etki yaratan bir işletme hesabının bir diğerine göre daha çok takipçinin ilgisini çekebileceğinin açık olduğu gibi.

Düzenli ve Aktif Paylaşımlar Yapın!

Nişinize karar verdikten sonra gönderi sıklığını planlamanız gerekir. Sosyal medya algoritmaları da takipçilerinizde düzenli aralıklarla paylaşım yapan hesapları tercih ederler. Platformunuza ve nişinize en uygun sıklığı belirlemelisiniz. Örneğin Instagram’a göre Twitter platformu daha çok aktif olmayı gerektirir, etkileyici olmak için daha sık gönderi paylaşımı gereklidir. Instagram, Youtube, Facebook gibi platformlar için paylaşım sıklığı isteğinize bağlı olarak haftada birkaç kez olabilir. Ancak gönderi sıklığınızı sabitlemeli, günlerini belirlemeli ve tutarlı olmalısınız.

 

Influencer nasıl olunur? influencer olmak için ne gerekir? ile ilgili etiketler Sosyal Medya influencer
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.