İndomie Noodle kısır yapar mı? Noodle kısırlaştırıyor mu?

İndomie Noodle kısır yapar mı sorusu son yıllarda özellikle hazır gıdalarda yaşanan tüketim sonucunda yeniden gündeme geldi. Yemek yapmaya vakit bulamayan ya da yapamayacak kadar tembelleşen insanlar beslenmelerine dikkat etmemektedir.

İndomie Noodle kısır yapar mı sorusu son yıllarda özellikle hazır gıdalarda yaşanan tüketim sonucunda yeniden gündeme geldi. Yemek yapmaya vakit bulamayan ya da yapamayacak kadar tembelleşen insanlar beslenmelerine dikkat etmemektedir.

Sağlıklı yiyecekler konusunda son yıllarda hazır gıdaların tüketim oranında artış yaşanması Noodle kısırlaştırıyor mu sorusunu akıllara getirdi. Yemek yapmaya vakti olmayan ve bununla beraber çareyi hazır yiyeceklerde bulan bulanların sağlıkları için bazı riskler bulunmaktadır.

Hazır satılan birçok gıda ürününde ciddi oranda sağlık riskleri bulunurken gelişen teknoloji ile beraber işlerin yoğunluğundan dolayı yemek yapmakta zorluk çekenler ya da vakit bulamayanlar İndomie Noodle markalı ürünlere kendisini yönlendiriyor.

İndomie Noodle Kısır Yapar Mı?

Hazır çorba ile beraber Noodleler herhangi bir şekilde besleyici bir öğe içermemektedir. Besleyici öğelerin yerine katkı maddesi içeren Noodlelerin bazılarında toksik koruyucu olan tersiyer bütil hidrokinon (TBQH) bulunur. Bu katkı maddeleri de Noodleler ile beraber midede kaldığından sindirimde zorluklar çıkabilir.

İndomie Noodle kısır yapar mı? Noodle kısırlaştırıyor mu?

Tersiyer bütil hidrokinon (TBQH); yan petrol ürünüdür. Tüketiciler, sentetik kimyasalların antioksidan özellikler içerebileceğini gözden kaçırsa da bu antioksidanlar doğal anlamda vücuda asla yararlı değildir. Sentetik antioksidanlar yağların oksitlenmesini önlediğinden işlenmiş yiyeceklerin raf süresini uzatırlar.

Bu tür gıdalar raflarda yer alan pek çok ürününde bulunmaktadır. Cila, lak, böcek ilacı, makyaj malzemeleri ve parfümlerde kalıcılık anlamında kullanılırlar. Beslenme uzmanları bu katı maddesinden 5 gram bile tüketildiği takdirde öldürücü olabileceğini düşünmektedir.

Noodle Kısırlaştırıyor Mu?

Çok yakın bir zamanda yayımlanan bir haberde yüksek oranda hazır çorba ya da Noodle tüketen kadınlarda metabolik sendrom riski olduğu belirlenmiştir. Bu oranın az yiyen, sağlıklı bir şekilde beslenme alışkanlığı olmayan ve egzersiz yapan kadınlara göre çok daha yüksek olduğu ifade edildi. Bu araştırmalar neticesinde haftada iki kez hazır çorba tüketen kadınların metabolik sendrom yaşama riskinin yüzde 68 oranında artıyor.

Hazır çorba tüketen kişilerin bunu tüketmeyenlere nazaran vücutlarına çok daha az oranda protein, kalsiyum, demir, potasyum, A ve C vitamini girer Vücutlarındaki zararlı yağ, kalori ve sodyum oranları da diğerlerine göre çok daha yüksektir.

İndomie Noodle kısır yapar mı? Noodle kısırlaştırıyor mu? ile ilgili etiketler İndomie Noddle Noddle kısır
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.