İndirimli ürün reklamlarında yeni koşullar belli oldu

İndirimli ürün satışlarına ilişkin reklamların koşulları yeniden belirlenirken, yönetmelik uyarınca bir malın indirim oranı, son 30 gün içerisindeki en düşük fiyat kayda alınacak şekilde belirlenecek. Meyve ve sebze gibi ürünlerde ise indirim oranı hesaplanırken ise indirimli fiyattan bir önceki fiyat göz önünde bulundurulacak.

Ticaret Bakanlığı, indirimli ürün satışlarına ilişkin verilen reklamların koşullarda düzenlemeye yaptı.

Yeni yönetmelik uyarınca bir mal veya hizmetin indirimden önceki satış fiyatının tespitinde, indirimin uygulandığı tarihten önceki 30 gün içinde uygulanan en düşük fiyat esas alınacak. Meyve ve sebze gibi ürünlere ilişkin reklamlarda ise indirimin oranı hesaplanırken, indirimli fiyattan bir önceki fiyat baz alınacak. Yapılan indirimlere ilişkin ispat yükümlülüğü de reklam veren firmada olacak..

Ayrıca yeni düzenlemeyle birlikte mal veya hizmete ilişkin tüketicinin satın alma davranışı ve diğer kişisel verileri analiz edilerek sunulan fiyatın kişiselleştirilmiş fiyat olduğu tescil edildi.

Reklam veya sponsorluk ve benzeri anlaşmalara dayanılarak gösterilen sıralama sonuçları için ise reklam ibaresine yer verilmesi zorunlu kılındı.

İndirimli ürün reklamlarında yeni koşullar belli oldu ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı Reklam İndirim
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.