İncirlik'teki nükleer bombalar taşınacak mı?

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan Doğu Akdeniz krizi ekseninde önceki gün gündeme İncirlik Üssü'nde bulunduğu belirtilen nükleer bombaların akıbeti gündeme gelmişti. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon sözcüsü Thomas Campell, İncirlik'teki nükleer bombaların Yunanistan'a taşınacağı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Campell, ABD'nin böyle bir planının bulunmadığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin İncirlik Üssü’nde yer alan nükleer bombalarını Girit Adası’na taşıyacağı yönünde gündeme gelen iddialar üzerine Pentagon açıklama yapmak zorunda kaldı.

Son zamanlarda Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerginlikte Atina'nın yanında yer aldığı görülen ABD'nin Cumhuriyetçi senatörlerinden Ron Johnson, Girit Adası’nda yer alan Suda üssünde bir takım çalışmalar yaşandığını ileri sürmüştü. 

Johnson, İncirlik Üssü’nde bulunan nükleer bombaların da Yunanistan’a taşınacağını iddia etmişti.

İncirlik'teki nükleer bombalar taşınacak mı?

"İNCİRLİK ÜSSÜ'NDEN TAŞINMAYA İLİŞKİN PLAN YOK"

Bu iddialar üzerine Pentagon'dan net bir açıklama geldi. ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Thomas Campell iddiaya ilişkin olarak "İncirlik üssünün taşınmasıyla ilgili bir planımız görünmüyor. Müttefikimiz Türkiye ile güçlü ortaklığımız devam edecek ve bu da onun kanıtıdır" ifadesini kullandı.

İncirlik'teki nükleer bombalar taşınacak mı? ile ilgili etiketler Pentagon İncirlik Yunanistan Türkiye Doğu Akdeniz ABD nükleer bomba Girit Thomas Campell Ron Johnson
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.