İncir sütü egzamaya iyi gelir mi? İncir sütünün faydaları

İncir, yaz mevsiminin sonunda ve sonbaharın başlangıcında manav ve martket reyonlarında yerini alır. Yaprağı ve sütüyle adeta bir ilaç olan incirin sütü kozmetik sektöründe de oldukça sık kullanılır. Başta cilt lekeleri olmak üzere sivilce ve saçlara iyi gelir. Egzama tedavisi için de incir sütü önerilmektedir. Peki incir sütü egzamaya iyi gelir mi?

İncir sütünün egzamaya iyi geldiği ile ilgili araştırmalarına devam eden vatandaşlar, incirin ve incir sütünün faydaları konusunda da bilgi arıyorlar.

İncir sütü, olgunlaşmamış incirlerin dalından koparıldığında uç kısmında beyaz renkli bir sıvı olarak tanımlanır. Bazı kalın incir yapraklarında da süt bulunabilmektedir. Dudaklar ve ağız içinde yanma hissi uyandıran incir sütü, doğal yöntemlerle elde edildiğinde daha etklin sonuçlar vermektedir.

İNCİR SÜTÜ EGZAMAYA İYİ GELİR Mİ?

Düzenli kullanımında incir sütünün cilde faydaları saymakla bitmez. Cilt problemleri ile sorunları olan vatandaşlar çareyi incir sütü ile bulmak istiyorlar. Yanık, et beni ve diğer cilt sorunları karşısında incir sütünün etkin olarak kullanıldığı ve sonuç alındığı bilinmektedir.

Kulak içindeki yaralara karşı da incir sütü düzenli kullanıldığında mikrooların öldürülmesine yardımcı olur.

Saç bakımı ve saç beslenmesi konusunda incir sütü, gerekli vitamin ve mineralleri sağlar. Pek çok saç bakım ürününün içinde de incir sütü bulunmaktadır.

Ciltte kaşıntıyı önleyen incir sütü, egzamanın ciltte bıraktığı lekeleri ve yaraları iyileştirir. Kısacası incir sütü egzamaya iyi gelir.

İncir sütü damlatma yöntemi ile kullanılmalıdır.
Çok fazla miktar cildi yorabilir.
Tedavi edilecek bölgeye masaj yapılarak yedirilmelidir.
Göz içine değmemesi için dikkatli olunmalıdır.
Topuk çatlağını gidermek için incir kabuğunu sütüyle beraber topuk bölgesine sürebilirsiniz.
Saç bakımında ise saç maskesine incir sütü damlatılabilir.

İncir sütü egzamaya iyi gelir mi? İncir sütünün faydaları ile ilgili etiketler sağlık incir sütü egzamaya iyi gelir egzama incir sütü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.