İnanılmaz ama gerçek: Tonga’daki tsunamiden kurtulmak için 24 saat yüzüp başka bir adaya çıktı

Tonga’da geçtiğimiz günler meydana gelen yanardağ patlaması ve tsunaminin ardından iletişimin kesilmesi sonrası bölgeden sağlıklı bir bilgi alınamıyor. Tsunamiden günler sonar ortaya çıkan hikayeye göre, dev dalgalar nedeniyle denize sürüklenen engelli bir adamın 24 saat boyunca 13 kilometre yüzerek başka bir adada karaya çıktı.

 Pasifik'te bulunan ada ülkesi Tonga'da meydana gelen tsunami sonrası ortaya çıkan bir hikaye duyanları şaşkına çevirdi. Tsunami nedeniyle sürüklenen bir kişinin 24 saat yüzerek başka bir adada karaya çıktığı ortaya çıktı.

Emekli bir engelli marangoz olan Lisala Folau, yerel bir radyoya yaptığı açıklamada Atata adasından yüzerek yaklaşık 13 kilometre uzaklıktaki Tongatapu adasına ulaştığını anlattı. Tsunami uyarısı yapıldığı sırada evini boyadığını anlatan Folau "Ağabeyi ve bir yeğenim yardıma gelmişti. O sırada bir dalga evin salonuna geldi. Başka bir odaya geçerken, en az 6 metrelik bir başka dalga geldi" dedi. Engelli olduğuna dikkat çeken Folau, "Evin doğu tarafına saklandık, dalgalar batıdan geliyordu, biz de o dalgadan kurtulduk" ifadelerini kullandı.

Büyük bir dalganın altlarından gelerek onları sürüklediğini anlatan Folau yeğeniyle birlikte denize sürüklendiğini söyledi. Büyük bir mucizenin kahramı olan adam sonrasını şu sözlerle anlattı:

"Denizde yüzdük ve birbirimize seslendik. Karanlıktı ve birbirimizi göremiyorduk. Çok geçmeden yeğenimin aramasını engelleyemedim ama oğlumun aradığını duyabiliyordum. Gerçek şu ki hiçbir oğul babasını terk edemez. Ama benim için bir baba olarak sessizliğimi korudum, çünkü ona cevap verirsem atlayıp beni kurtarmaya çalışacaktı. Ama zor durumu anlıyorum ve eğer en kötüsü olacaksa benim başıma gelmesini istedim. Yüzdüm ve Toketoke adasının doğusunda karaya çıktım."

Ataka adası civarında bir polis botu gördüğünü ama sesini duyuramadığını belirten Folau “Bir paçavra ile el salladım ama tekne beni görmedi. Sonra Tonga’ya dönüyorlardı tekrar el salladım ama belki beni görmediler” şekline konuştu. Folau, karaya çıktıktan sonra bölge halkının kendisine yardım ettiğini sözlerine ekledi. Tsunamiden sonra 24 saat boyunca yüzerek başka bir adada karaya çıkan adamın yakınlarının durumu belirsizliğini koruyor ancak Ataka adasından şu ana kadar bir can kaybı haberi gelmedi. 

İnanılmaz ama gerçek: Tonga’daki tsunamiden kurtulmak için 24 saat yüzüp başka bir adaya çıktı ile ilgili etiketler Tsunami Deniz tonga yüzme ada Lisala Folau
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.