İnan Kıraç: "İçişleri Bakanı Soylu'yu devreye soktuğumuz doğru değil"

SBK Holding'in yurt dışına firar eden ve geçtiğimiz günlerde Avusturya'da tutuklanan sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın borcunu kendisine olan borcunu sildiği iddalarıyla gündeme gelen İnan Kıraç söz konusu iddiaları yalanladı. Konuyu hukuk çerçevesinde çözdüklerini belirten Kıraç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devreye girdiği iddialarını ise net bir dille yalanladı.

İşadamı İnan Kıraç, SBK Holding'in firari sahibi Sezgin baran Korkmaz'ın kendisine olan 45 milyon dolar borcunun silindiği iddia edilen işadamı İnan Kıraç iddialara yanıt verdi. Korkmaz'ın borcunun 6 milyon dolar olduğunu belirten Kıraç, söz konusu borçla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun devreye girmediğinin altını çizdi.

'ERDOĞAN VE SOYLU İŞİN İÇİNDE YOK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu işin içerisinde yer almadığını, kimseyi devreye sokmadığını söyleyen Kıraç, "Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor" dedi.

'6 MİLYON DOLAR'

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yazısında, Kıraç'ın şu ifadelerini aktardı:

"Cumhurbaşkanı ile görüşmemin bu konuyla ilgisi yoktu. Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde şoförsüz otobüs sürüşü sırasında görüştük. Herhangi bir şey istemedim. Sayın Bakanı (İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kastediyor) devreye soktuğumuz da doğru değil. Konuşulan şeyler her neyse tamamen bizim dışımızda yaşanmış. Biz sorunumuzu hukuk yoluyla çözdük ve 6 milyon dolar karşılığında hisseleri devraldık. 40-54 milyon yazılıyor. 6 milyon dolar, Türk Lirası olarak o rakama denk geliyor."

'HUKUK ÇERÇEVESİNDE HALLETTİK'

“Bunlar güvenilir adamlar değil. Bir roman yazılmaya çalışılıyor ama ben böyle bir insan değilim. ‘Her şeyi hukuk çerçevesinde bitirin' dedim ve hukuk çerçevesinde hallettik. Bana maliyeti 6 milyon dolar oldu. İsmimi karıştırdıkları için hakikaten çok üzgünüm”

İnan Kıraç: "İçişleri Bakanı Soylu'yu devreye soktuğumuz doğru değil" ile ilgili etiketler İnan Kıraç borç Süleyman Soylu sezgin baran korkmaz silme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.