'İmza törenine 25 bin kişi gelmiş bir hocanın kontrata ihtiyacı olmaz'

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, siyah beyazlı ekibin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Yalçın, Beşiktaş ile olan sözleşmesini uzatıp uzatmayacağı şeklindeki soruya, "Benim Beşiktaş'ta kontrat yapmaya falan ihtiyacım yok. Benim kontratımda tazminat yok, hiçbir şey yok. Beşiktaş istediği sürece buradayım. Zaten ben buranın adamıyım.İmza törenine 25 bin kişi gelmiş bir hocanın kontrata ihtiyacı olmaz" şeklinde cevap verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Sergen Yalçın'ın açıklamalarından satır başları;

"Sezon öncelerinde normalde gazetecilerle beraber olurduk ama pandemi sebebiyle tesislere alamıyoruz. Bugün yeni sezon, transferler, kulübün ekonomik durumu, federasyon, hedeflerimiz, planlamalarımızla ilgili doğru bilgileri vermek istedim. Medyada olan haberlerin bir kısmı doğru, bir kısmının bizimle ilgisi yok. Değişik haberler dönüyor. Bugün her konuda sizleri aydınlatacağım. Oyuncu alma konusunda çalışmalarımız sürüyor. Yüksek maliyetli oyuncuları kadromuza katmamız zorlaştı."

PANDEMİ SONRASI EKSTRA BİR DURUM OLUŞTU

"Geçen sezon bittikten sonra takımımızın %70'i ayrıldı hemen hemen. 2 tane oyuncumuz fesihle, kiralık oyuncular ayrıldı. Boşa çıkan oyuncular ayrıldı. Gidenlerden Burak Yılmaz haricinde bizim kontrolümüzde değildi. Burak'ın ciddi bir kontratı vardı. Giderek bize ciddi bir katkı yaptı. Elimizi rahatlattı. Gelen oyunculara baktığımız zaman bazı oyuncuların gitmesi gerek. Bütçe kısıtlamamız var. 2-3 sene önce 90-100 milyon Euro olan bütçemiz şu anda 30-40 milyon Euro. Buna uymamız gerekiyor. bu yüzden istediğimiz transferleri yapamıyoruz. 8-10 transfer yapmamız gerekiyor demiştim. Hala bu düşüncedeyim. Almamız gereken oyunculardan 4 tanesi kreatif olmalı. Diğer isimler alternatif olmalı ve bütçeye uygun olmalı. Çok açılamıyoruz. Belli bir sınırın içinde kalmamız gerekiyor. Aldığımız oyuncular bütçemize uygun. Transferle ilgili eleştiri alıyoruz ağır kaldığımız için ama bu normal. Transferin bitmesine daha çok var. Çalışmalar devam ediyor. Zaman gerektiren bir süreç. Sabredeceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Kimse böyle bir dönem beklemiyordu. Pandemi sonrası ekstra bir durum oluştu. Buna camiamızın menfaatleri için uymamız gerekiyor."

PAOK GÜÇLÜ BİR TAKIM VE BİZDEN DAHA HAZIRDI

"Ligi 3. sırada bitirdik. Ulaşabileceğimiz hedefe ulaştık. Pandemi döneminden dolayı ortaya çıkan bir maç oynadık Şampiyonlar Ligi için. Bu bizi hazırlıksız yakaladı. 10 günde maça çıktık. PAOK maçı için gelen eleştiriler normal. Hazırlık yapamadık. Bunlar kimine göre bahane, kimine göre değil. 3-4 günlük hazırlıkla Şampiyonluk maçına çıktık. Daha iyi olabilirdi. Turu da geçebilirdik ama bu futbol. PAOK güçlü bir takım ve bizden daha hazırdı. Son oynadığımız 2 maç daha olumluydu. Milli oyuncular yoktu.

BENİM ONAY VERMEDİĞİM TEK İSİM BALOTELLİ'YDİ

"Transfer dönemine gelince benim mesaj verdiğim söyleniyor. Hergün başkan ve yöneticilerle konuşuyoruz. Birlikte plan yapıyoruz. Ben tek başıma plan yapamam. Bütçeleri ben bilmiyorum. Maddi kısmını ben konuşamam. Sezon bittiğinde başkan ve yönetimle planlama yaptık. Her zaman istediğiniz gibi gitmiyor. Planlamayı birlikte yapıyoruz. 'Hoca onay vermedi' diye haber çıkıyor. Benim onay vermediğim tek isim Balotelli'ydi. Soru işaretleri olan bir oyuncuydu. Net bir oyuncu değil. Yüksek maliyetlerde soru işaretleri olan bir oyuncuyu almak istemiyorum. Siz almak istiyorsanız alabilirsiniz dedim. Biz de oyuncu bildiriyoruz, yönetimden de geliyor. Beşiktaş'ta oynayacak kapasitesi varsa kapımız açık. Hoca onay vermedi sözüyle işi kapatmak doğru değik. Ortak çalışıyoruz. Bütçe sıkıntımız var. Transfer yapmak kolay değil. Camiaya yüksek sorumluluk yüklemek istemiyoruz. Bazı kontratlar çok yüksek. Elimizden geleni yapıyoruz doğru işler yapmak için. Bütçeyi de sıkı tutuyoruz. Aldığımız oyuncular Anadolu takımlarında aldıkları paranın hemen hemen aynısına geldiler. Ağır yükün altına girmedik. Olması gereken isimleri aldık. Genç oyuncular aldık. Atakan'ı aldık, Hasic geri döndü. Genç oyunculara değer vermediğim yönünde eleştiriler aldık. Bu doğru değil. Geçen sezon genç oyuncuları ben oynattım. Bunları zaman zaman kullanıyoruz, kullanacağız. Gençlere çok değer veriyoruz. Yetiştirmeye de çaba sarfediyoruz. Burası PAF takımı değil. Genç oyuncular da olacak iyi oyuncular da olacak. Geniş bir kadromuz yok şu anda. Konuştuğumuz oyuncular var. Yönetim çok ciddi çalışıyor. Umarım kısa sürede ligi, kupayı ve Avrupa'yı oynayacak bir kadroyu bir araya getiririz."

BİZİ HEDEFE GÖTÜRECEK İSİMLER ALMALIYIZ

"Kaç transfer yapacaksınız? Listemizdeki oyuncular var. 10 oyuncu dedik 8 alırız, 6 dedik 4 alırız. Sayılara takılmayalım. Olması gereken şey, hedef koyabileceğimiz oyuncular almak zorundayız. Kreatif, taraftarı heyecanlandıracak, bizi hedefe götürecek isimler almalıyız. Bu yönde çalışıyoruz."

RIZA HOCA İLE KONUŞMADIK FATİH AKSOY İLE İLGİLİ 

"Aldığımız santrfor her şeyi yapmalı. Niye koşmuyor, niye gol atmıyor dememeliyiz. Bu yüzden ağırdan alıyoruz. İnşallah en iyisini alacağız. Rıza hoca ile konuşmadık Fatih Aksoy ile ilgili. Doğrusu bu. Fatih Aksoy genç bir oyuncu. İnşallah iyi yerlere gelir. Biz bir karar verdik ve bunu uyguladık. Karar aldıktan sonra dönüp sorgulamamalıyız. Neden bu kadar gündeme geliyor anlamıyorum. Sivasspor'un da bize bir teklifi olmadı. Madem iyi oyuncuydu neden istemediler. İnşallah Fatih iyi yerlere gelir ama bizim o bölgemiz dolu. Kadroda düşünmedik. Böyle kararlar hep olacak. Hepsinde geri dönüp bakamayız. Bazen doğru olur bazen yanlış. Hepimiz insanız."

KEŞKE GİTMESEYDİ DEDİĞİM OYUNCU: ELNENY

Keşke gitmeseydi dediğim oyuncu Elneny. Merkezde iyi işler yapan bir oyuncuydu. Rakamı çok yüksekti ve Arsenal'in oyuncusu. Oradan oyuncu getirmek kolay değil. Giden oyuncuların maaşları çok yüksekti. 2 milyon Euro'nun altında olan isim yoktu. Bütçeyi düzenlemek için bu oyuncuların ayrılması gerekiyordu. O kadroyu tutmamız mümkün değildi. Aşağı düşmemiz gerekiyordu. Bazen bu kararları almak gerekiyor.

KALECİ TRANSFERİ YAPILACAK MI?

Kale en rahat olduğumuz yer. Utku çok iyi oynadık son iki maçta. Ersin'e de çok güveniyorum. Kaleci almayı hiç düşünmüyoruz. İki genç kalecimizle devam edeceğiz. Bu da genç oynatmıyor eleştirilerine cevap olur. Gençlere değer veriyoruz.

DOUGLAS'IN SAKATLIĞI

"Maçtan önce Douglas ile konuştum. Oynatmayı düşündüğümü söyledim. Uzun bir sakatlık yaşadı ve kendini hazır hissetmediğini söyledi. Oyuncu doğruyu söyledi. Ben de oynatmadım. Zaten 10 günlük bire süreçte uzun süre oynamayan oyuncuları maça hazırlamak kolay değil. Oynayan oyunculkar ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Hiç planlamadığımız bir Şampiyonlar Ligi maçı çıktı. Ligi 4. bitirseydik direkt Avrupa Ligi'ne katılacaktık. Şimdi eleme oynayacağız."

ABOUBAKAR İTİRAFI

"Aboubakar iyi bir oyuncu. Burada daha önce iyi işler yaptı. Sakatlık problemi var bildiğim kadarıyla. O konuya bakmamız lazım. Kalinic, Ze Luis, Cisse... Bunlar listemizde var. Bize en uygun olanı almak istiyoruz. Bunlar da olabilir başka bir isim de olabilir. En iyisini en kısa zamanda almak istiyoruz."

GENÇ OYUNCU OYNATMIYOR ELEŞTİRİLERİNE CEVAP

"Genç oyuncu olayı çok büyütülüyor, anlamış değilim. Benden önceki hocalar kaç genç oyuncu oynatmış. 10-12 tane genç oyuncumuz var. Bunların 8-10 tanesi oynayacak durumda. Biz PAF ligine hazırlanmıyoruz bunu hatırlatayım. Genç oyunculara değer veriyoruz bunu söylüyorum tekrardan. Altyapı ile de birlikte çalışacağız. Vermemiz gerekenden çok daha fazla değer veriyoruz gençlere ve altyapıya. Benden önce bu konular konuşulmuyordu. Bu kadar genç oyuncu olmasına rağmen ve oynatmamıza rağmen bu iş benim üzerime bırakılmaya çalışılıyor. 15 genç oyuncuyla sezona başlayamayız. Burası Beşiktaş. Her maçını kazanmak için oynayan bir kulüp."

BEŞİKTAŞ İSTEDİĞİ SÜRECE BURADAYIM

"Benim Beşiktaş'ta kontrat yapmaya falan ihtiyacım yok. Benim kontratımda tazminat yok, hiçbir şey yok. Beşiktaş istediği sürece buradayım. Zaten ben buranın adamıyım. İmza törenine 25 bin kişi gelmiş bir hocanın kontrata ihtiyacı olmaz."

HEDEF SÜPER LİG'DE ŞAMPİYION OLMAK

Beşiktaş'ın ana hedefi Süper Lig'de şampiyon olmaktır. Sonraki hedef ise Türkiye Kupası. Çok uzun bir maraton bizi bekliyor. 50-60 maç oynayacağız. Önemli olan son periyotta iyi olmak. Ligin sonunda yarışmacı kimliğini korumak, hedefe bağlı kalmak."

KADRO OLARAK GERİDEYİZ

"Kadro olarak şu anda Trabznspor, Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın biraz gerisindeyiz. Bu sürpriz bir açıklama değil, herkesin bildiği bir şey"

N'KOUDOU'NUN SAKATLIĞI

"Nkoudou için geçen sene 'kronik sakat' demiştim. O ağzımdan çıktı. N'Koudou iyi bir oyuncu ama sürekli sakatlık problemi yaşıyor. Tabii ki kullanacağız. Belki 25-30 maçta onu kullanırız ama alternatif gerekiyor."

2-3 SAĞ BEKLE GÖRÜŞÜYORUZ

"Yöneticilerimizin görüştüğü 2-3 sağ bek oyuncusu var. Çok ihtiyacımız var o bölgede transfere... Tahmin ediyorum bu hafta ya da önümüzdeki hafta oraya bir oyuncu gelir."

'İmza törenine 25 bin kişi gelmiş bir hocanın kontrata ihtiyacı olmaz' ile ilgili etiketler Beşiktaş Teknik Direktör Sergen Yalçın toplantı Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.