İmran Han'ın büyük mitingine engel koydular: İslamabad'a çıkan yollara barikat koyuldu

Pakistan'da gerçekleşen siyasi darbeyle görevden el çektirilen eski başbakan İmran Han'ın İslamabad'da yapmayı planladığı büyük mütünge engel kondu. Polis güçleri kente çıkan yolları barikatla kapattı. İmran Han'ın destekçileri ile polis güçleri arasında arbede yaşanırken onlarca kişi gözaltına alındı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'a giden tüm yollar, siyasi darbeyle görevden el çektirilen eski Başbakan Imran Khan ve destekçileri tarafından gerçekleştirilmesi planlanan büyük miting öncesinde trafiğe kapatıldı. Başkente doğru yola çıkan bazı gruplar polis barikatını aşarken, bazı noktalarda ise arbede yaşandı.

İmran Han'ın büyük mitingine engel koydular: İslamabad'a çıkan yollara barikat koyuldu

İmran Han ülkenin kuzeybatısında bulunan Peşaver kentindeki 10 binlerce destekçisine seçim düzenlenmesi talebiyle başkent İslamabad'da toplanma çağrısı yaptı. Başbakan Şehbaz Şerif başkanlığındaki koalisyon hükümeti ise Han'ın eylemini engelleme sözü vererek mitingi "Ülkeye bölme ve kaosu teşvik etme" girişimi olarak nitelendirdi.

İmran Han'ın büyük mitingine engel koydular: İslamabad'a çıkan yollara barikat koyuldu - Resim : 2

İçişleri Bakanı Rana, "Kimsenin başkenti kuşatmasına ve şartlarını dikte etmesine izin verilmemelidir" dedi. Başkente giden otoyollardaki giriş ve çıkış noktaları, Peşaver, Lahor ve Multan çevresinde polis tarafından trafiğe kapatıldı.

İmran Han'ın büyük mitingine engel koydular: İslamabad'a çıkan yollara barikat koyuldu - Resim : 3

İslamabad polisi de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığını duyurdu. Tüm tedbirlere rağmen Han'ın destekçileri başkente varmak üzere yollara dökülürken, bazı noktalarda polis ile protestocular arasında arbede yaşandı. Bazı gruplar ise kurulan barikatları aşarak başkent sınırlarına ulaştı.

İmran Han'ın büyük mitingine engel koydular: İslamabad'a çıkan yollara barikat koyuldu - Resim : 4

Khan ve destekçileri, seçimlerin planlandığı gibi 2023'te değil, bu yıl yapılmasını talep ediyor. 

İmran Han'ın büyük mitingine engel koydular: İslamabad'a çıkan yollara barikat koyuldu ile ilgili etiketler İmran Han Pakistan polis İslamabad miting barikat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.