İmran Han yüz binlerce destekçisine seslendi: Erken seçim çağrısını yineledi

Pakistan'da gerçekleşen siyasal darbeyle görevden ayrılmak zorunda kalan eski Başbakan İmran Han, son mitingini Lahor kentinde düzenledi. Yüz binlerce kişiye seslenen Han, destekçilerine, erken seçim çağrısının ses bulmaması durumunda İslamabad'a yürümeleri çağrısı yaptı. İmran Han'ın son mitingi Pakistan basınında "Bu kadar kalabalığı İmran Han dışında kimse toplayamaz" şeklinde yorumlandı.

Pakistan'da ABD destekli siyasal darbeyle görevinden el çektirilen eski Başbakan İmran Han, Lahor kentinde yüz binlerce destekçisine seslendi.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han, Lahor şehrinde destekçilerine seslenerek hükümete yönelik erken seçim çağrısını yineledi.

Han, görevden düşürülmesinin ardında düzenlediği üçüncü mitinginde, "Kim bir yanlış yaptıysa, onu düzeltmenin sadece bir yolu var ve bu en erken bir tarihte seçime gidilmesi" şeklinde konuştu.

İmran Han yüz binlerce destekçisine seslendi: Erken seçim çağrısını yineledi

"İTAATKAR HÜKÜMETİ KABUL ETMEYECEĞİZ"

İmran Han, görevden düşürülmesinin "komplo" olduğunun altını çizerek, ABD'ye yönelik suçlamalarını sürdürdü. Mevcut hükümetin yabancı güçlerin direktiflerine “itaatkar” olduğuna dikkat çeken Han, "ithal hükümeti kabul etmeyeceğini" söyledi.

Han, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılara başladığında Moskova'da bulunmasını ilişkin de konuşarak, "Rusya'dan yüzde 30 daha ucuza petrol ürünleri getirmek istedik" şeklinde konuştu.

İmran Han yüz binlerce destekçisine seslendi: Erken seçim çağrısını yineledi - Resim : 2

ISLAMABAD MİTİNGİ İÇİN DESTEKÇİLERİNE ÇAĞRI

Han, erken seçim çağrısının kabul edilmemesi halinde, destekçilerine başkent Islamabad'a gitmeleri için hazırda bulunmalarını söyledi. Mitingdeki onbinlerce insana, "Benim çağrım için bekleyin" şeklinde konuştu. Han'ın Lahor'daki mitingi ülkenin çeşitli şehirlerinde PTI destekçileri tarafından da dev ekranlar aracılığıyla izlendi.

PAKİSTAN MEDYASI MANŞETLERE BÖYLE TAŞIDI

Fotoğraflarda göründüğü gibi miting alanının hıncahınç dolu olduğu görülüyor. Pakistan medyasında "Bu kadar kalabalığı İmran Han dışında kimse toplayamaz" yorumları yapılıyor. İmran Han ise bu yorumlara "esas mahşer İslamabad'da" diyerek cevap verdi.

İmran Han yüz binlerce destekçisine seslendi: Erken seçim çağrısını yineledi - Resim : 3

İmran Han yaptığı mitingde Şahbaz Şerif ve ailesinin yolsuzluklarına değindi. İmran Han, "Gece yarısı apar topar yetki aşımıyla meclis kararına müdahale ettiler. Ama yine de direnişimizi barışçıl bir şekilde sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

İmran Han destekçileri sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda, İmran Han'ın Pakistan kurucusu Muhammed Ali Cinnah gibi bir bağımsızlık mücadelesi verdiğini belirten yorumlar yapıyorlar.

İmran Han yüz binlerce destekçisine seslendi: Erken seçim çağrısını yineledi ile ilgili etiketler İmran Han Pakistan Lahor miting erken seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.