İmge nedir? İmge türleri nelerdir?

Edebiyat ve Türkçe derslerinin vazgeçilmez kavramları arasında yer alan imge, aynı zamanda bir şiiri şiir yapan en önemli unsur olarak bilinmektedir. İmge kavramının tanımı, özellikleri ve türleri merakla araştırılıyor. Peki, imge nedir? İmge türleri nelerdir? Ayrıntılar haberimizde...

Edebiyat ve şiir denilince akla ilk gelen kavramlardan biri de imgedir. İmge kavramı özellikle, ortaokul Türkçe ve lise edebiyat derslerinin vazgeçilmez kavramları arasında yer alır. Sanatın bir bütün haline gelmesini sağlayan imgenin tanımı, özellikleri ve türleri araştırılıyor. Peki, imge nedir? İmge türleri nelerdir? Detaylar haberimizde...

İmge nedir? İmge türleri nelerdir?

İMGE NEDİR?

İmge kelime anlamı olarak hayal demektir. Şiirin özünü oluşturan ve şiiri şiir haline getiren en önemli unsurlardan biri imgedir. İmge ile sanatı ve imge ile şiirin ayrılmaz birer parça olduklarını savunan birçok görüş vardır. Sanat gerçek ve hayalin karışımından oluşur. İmgeler şiirin ana duvarlarından birini oluşturur.

İMGE TÜRLERİ NELERDİR?

Dil sınırlı sayılarda kelimelerden oluşmaktadır. Sözcükler bir dilin tüm kelimelerinin büyük bir kısmını bir araya getirerek sözlük adında eserleri oluşturur. Türk Dil Kurumunun Türkçe’ de en kapsamlı şekilde kelime barındıran Büyük Türkçe Sözlüğünde tam olarak 616.767 adet kelime bulunmaktadır. Sözlük içerisinde yer alan bu kadar sözcük kişilerin duygularını, düşüncelerini ve hayal dünyalarını ifade edebilmeleri için yeterli değillerdir.

Oldukça büyük ve geniş olan bu evrendeki her şeyi ifade edebilecek kadar her şeyin karşılığının bulunabileceği kadar yeterli kelime yoktur. Bir insanın hayal dünyasının ve düşüncelerinin sınırları yoktur.

Şiir, edebiyat ve sanat kişilerin duygu, düşünce ve hayallerinin yansımasını oluşturur. Dillerdeki kelimeler yeteri kadar bu duygu, düşünceleri ve hayalleri kendi başlarına ifade edilemez. İşte tam bu noktada imgeler sanatçının kurtarıcı haline gelmektedir. İmge dilin kullanımındaki sınırların ve çerçevelerin ortadan kalkmasını sağlar.

İmge nedir? İmge türleri nelerdir? ile ilgili etiketler şiir İmge
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.