IMF'ye göre Fed'in faizleri artırması Asya ülkelerinin toparlanmasını geciktirecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Fed'in ciddi bir faiz artırımı ve finansal sıkılaşma karar vermesi durumunda Asya ülkelerinin ekonomilerinin toparlanmasının aksayacağı değerlendirmesinde bulundu.

IMF Asya Pasifik bölgesi yöneticisi Changyong Rhee, Asya'daki cari fazla ve rezervlerin bölgenin 2013'te yaşadığı sıkıntılı dönemden çok daha fazla olduğunu aktardı.

Fed'in faiz artırma olasılığına yönelik Asya Pasifik ülkeleri için yüksek borç yükü sorunu hakkında hatırlatmalarda bulunan Rhee, bölgenin dünya geneli borçlardaki payının şu an yüzde 40 olduğunu ifade etti.

Asya ülkelerinin 2007'de dünya geneli borç içinde aldığı pay yüzde 20 düzeyindeydi.

2013'TE DE FED VARLIK ALIMLARINI AZALTMIŞTI

2013'te Fed'in varlık alımlarında yavaşlama yoluna gitmesiyle birlikte uzun vadeli ABD tahvil faizleri ciddi yükseliş göstermişti.

Sıkılaşma politikaları sonrası dolar, dünya genelinde diğer birimlere karşı değer kazanırken gelişen ülkelerin para birimleri ciddi oranlarda mevzi kaybetmişti.

IMF'ye göre Fed'in faizleri artırması Asya ülkelerinin toparlanmasını geciktirecek ile ilgili etiketler IMF faiz Fed Asya Pasifik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.