IMF'ten dikkat çeken Türkiye öngörüsü

Türkiye ekonomisini yerden yere vuran muhalefetin gizli gizli görüştüğü IMF'ten Türkiye ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uluslararası Para Fonu, 2021'de pozitif büyümeye devam etmesinin beklendiğini belirti. IMF, Türkiye ekonomisindeki büyümenin oranın ise yüzde 6 oronında olacağının öngörüldüğünü bildirdi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından, Türkiye ekonomisine ilişkin 4. Madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulguları açıklandı

Açıklamada, Kovid-19 salgınının diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de sağlık ve ekonomiyi etkilediği vurgulandı.

Parasal ve kredi genişlemesine odaklanan politika müdahalesinin ekonomik büyümeye güçlü bir ivme kattığına dikkat çekilen açıklamada, ancak bu müdahalenin önceden var olan kırılganlıkları artırarak ekonomiyi iç ve dış risklere karşı daha duyarlı hale getirdiği kaydedildi. Açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Hızlı para ve kredi büyümesinden uzaklaşan son politika dönüşü memnuniyetle karşılanıyor. Bu dönüşüm devam ederse ve geçici salgın odaklı ilave destek, orta vadeli mali konsolidasyon için güvenilir bir planın yanı sıra finans sektörü ve yapısal reformlarla birleştirilirse, tamponlar daha hızlı şekilde yeniden oluşturulabilir. Yapısal reformlar, salgının uzun vadeli olumsuz etkilerinin oluşturduğu riskleri hafifletmeye odaklanmalı ve en savunmasızları desteklemek, işgücü piyasası esnekliğini teşvik etmek ve kurumsal borçların azaltmasını kolaylaştırmak için hedeflenen önlemleri içermelidir."

"POLİTİKA MÜDAHALESİ KESKİN BİR TOPARLANMA SAĞLADI"

Açıklamada, Türkiye'nin 2020'ye önceden var olan kırılganlıklarla girdiği hatırlatılarak, salgına karşı uygulanan ilk politika müdahalesinin ülke ekonomisinde keskin bir toparlanmaya yol açtığının altı çizildi.

IMF'nın açıklamasında, 2020'nin sonlarından itibaren para politikasının sıkılaştırılmasının, geçici düzenleyici tedbirlerin gevşetilmesinin ve devlete ait banka kredilerindeki belirgin yavaşlamanın Türk lirası üzerindeki baskıyı sınırlamaya ve güveni yeniden inşa etmeye yardımcı olduğu vurgulandı.

Türkiye ekonomisine ilişkin görünümün de değerlendirildiği açıklamada, "Ekonominin 2021'de pozitif büyümeye devam etmesi bekleniyor." denildi. Açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2021'de yaklaşık yüzde 6 büyümesinin öngörüldüğü de ifade edildi.

Zaman içinde sürdürülen politikaların yeniden dengelenmesinin daha dayanıklı orta vadeli büyümenin temelini oluşturacağına dikkat çekilen açıklamada, mali yapısal reformların konsolidasyonu destekleyeceği ve mali riskleri azaltacağı kaydedildi.

IMF'ten dikkat çeken Türkiye öngörüsü ile ilgili etiketler IMF Türkiye büyüme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.